Ehdot CO₂-kompensaatiolle uudelleenmetsityksen ja/tai kestävän lentopolttoaineen (Sustainable Aviation Fuel, SAF) kautta

Lue sovellettavat ehdot osallistuessasi lentosi odotettujen CO₂-päästöjen kompensointiin uudelleenmetsityksen kautta ja/tai sijoittamalla kestävään lentopolttoaineeseen, jäljempänä "CO₂-vaikutusohjelma".

1. Yleistä

1.1 Nämä ehdot ja edellytykset koskevat KLM Royal Dutch Airlinesin "CO₂-vaikutusohjelmaa".

 • "CO₂-vaikutusohjelman" ehdot ja edellytykset ovat matkustajien ja matkatavaroiden yleisten kuljetusehtojen lisäksi.
 • "CO₂-vaikutusohjelma" on saatavilla vain yhdessä KLM:n matkustusasiakirjan tai lippujen kanssa, joihin sisältyy vähintään yksi KLM:n lento.
 • "CO₂-vaikutusohjelma" voidaan lisätä kaikille KLM:n lennoille lähtö- tai myyntipaikasta riippumatta.

1.2 "CO₂-vaikutusohjelma" on vapaaehtoinen CO₂-päästöpalvelu, jonka avulla matkustaja voi osallistua lentonsa ilmastovaikutuksen vähentämiseen.

 • "CO₂-vaikutusohjelma" on täysin henkilökohtainen; yhdessä matkustavat matkustajat voivat valita yksilöllisesti.
 • Lentosi/lentojesi CO₂-päästöpalvelu koostuu kahden yhdistelmästä:
  • KLM kompensoi lennon osuutesi odotetun CO₂-vaikutuksen;
  • CO₂:n vähentäminen investoimalla kestävään lentopolttoaineeseen

2. Palvelua käyttävät lennot

2.1 KLM Royal Dutch Airlines-, Air France-, Delta Air Lines- ja Kenya Airways -lentoyhtiöiden suorittamat lennot.

2.2 Kaikki lennot, joilla on KLM:n lentonumero, mutta jotka suoritetaan lentoyhtiöiden tunnuksilla JJ, GF, TE, EI, UX, XM, AZ, MN, CZ, MH, KQ, QX, AS, CO, AM, DL, EV, OH, F8, PS, SU, OK, IG, MA tai CY.

3. Päästöt

3.1 KLM:n, Air France:n ja Delta Air Linesin päästöt perustuvat todellisten päästöjen ja palaneen polttoaineen suhteeseen.

3.2 Yhteistyökumppaniemme suorittamien lentojen päästöt perustuvat lentokoneen valmistajan antamiin yleisiin arvoihin (esim. Boeing, Airbus).

4. Laskelma

4.1 CO₂-päästöt lasketaan kaikista varauksessasi olevista lennoista. Yhtä lentoa kohden lasketut arvot perustuvat kyseessä olevaan lentokonetyyppiin, lentomatkan pituuteen ja lennon historiallisiin painotekijöihin. Ranskalainen KPMG tarkistaa laskumenetelmän ja polttoainekulutuksen vuosittain.

5. Riippumaton sertifiointi

5.1 "CO2 Impact Programme" käyttää Gold Standard -sertifioituja päästövähennyksiä auttaakseen rahoittamaan puhtaan energian hankkeiden kehittämistä kehitysmaissa. Kestävä lentopolttoaine on Roundtable of Sustainable Biomaterials -toimielimen tai vastaavan sertifioima.

5.2 Gold Standard on Sveitsissä sijaitseva organisaatio, jolla on 53:n maailmanlaajuisen kehitysyhteistyöjärjestön tuki puolellaan. Gold Standard asettaa päästöjä vähentävälle toiminnalle korkeimmat mahdolliset standardit. Tämä korkein mahdollinen osoitus hyvästä CO₂-kompensoimisesta annetaan projekteille, jotka vähentävät CO₂-päästöjä tehokkaimmin ja tuottavat puhtaita, uusiutuvia energianlähteitä. Yksityiskohtaiset tiedot Gold Standard -säätiöstä löytyvät osoitteesta www.goldstandard.org.

5.3 Kestävä lentopolttoaine (SAF) on fossiilisten lentopolttoaineiden korvike. Öljystä jalostamisen sijaan kestävää lentopolttoainetta valmistetaan kestävistä resursseista, kuten biologista alkuperää olevista jäteöljyistä, maatalousjätteistä tai ilmasta talteen otetusta CO₂:sta, ja se sekoitetaan fossiiliseen polttoaineeseen lentokoneen tankeissa. Tätä polttoainetta käytettäessä CO₂-päästöt vähenevät 80 %:lla elinkaarianalyysin perusteella.

6. Kuluttajahinta

6.1 "CO₂ Impact Programme" -ohjelman kautta kompensoitava matkustajan hinta ei ole sama kuin Gold Standard -päästöoikeuksien ostohinta. Kaikki kerätyt rahat käytetään kompensointiin hyväksyttyjen päästöjen vähennysten kautta. Kaikki kompensaatiopalveluun liittyvät kiinteät kulut ja kompensaatioon liittyvät sijoitukset maksaa KLM Royal Dutch Airlines.

6.2 Kompensaation hinta voidaan tarkistaa kaksi kertaa vuodessa uusien hyväksyttyjen hiilidioksidipäästöjen vähennysten ostohintojen perusteella.

6.3 Käytämme osallistumistasi ostamaan ylimääräistä kestävää lentopolttoainetta. Lisäämme tämän polttoainejärjestelmään yhdellä lentokentistä, jossa lisäämme kestävää lentopolttoainetta. Emme voi jäljittää, millä lennolla kyseistä kestävää lentopolttoainetta käytetään, mutta osallistumisesi avulla vähennämme lähtevien lentojen CO₂-kokonaispäästöjä. Sijoituksellasi "CO₂ Impact Programme" -ohjelmaan ostamme kestävää lentopolttoainetta ja investoimme uudelleenmetsitysprojekteihin Panamassa, Ugandassa ja Kolumbiassa.

7. Palautukset

7.1 Jos et itsestäsi riippumattomista syistä voi käyttää lentolippuasi, sinulla saattaa olla oikeus maksetun hinnan palautukseen.

7.2 Seuraavissa tapauksissa sinulla on oikeus saada täysi hyvitys "CO₂-vaikutusohjelman" maksusta:

 • KLM peruutti lentosi.
 • Myöhästyit KLM:n mannertenväliseltä jatkolennolta siirtyessäsi sille KLM:n, Deltan, Air France:n tai Kenya Airwaysin suorittamalta lennolta.
 • Jos jokin näistä syistä kuvaa tilannettasi, täytä palautuslomake.

7.3 Voit pyytää maksun palautusta yksinomaan KLM.com-verkkosivuston kautta.

8. Todentaminen

8.1 KPMG:n (maailman johtava tilintarkastus-, vero- ja neuvontapalveluja tarjoava asiantuntijaorganisaatioiden verkosto) tilintarkastajat varmistavat, että sekä päästöjen arvot että laskentamenetelmät noudattavat hiilidioksidipäästöistä annettuja kansainvälisiä sääntöjä ja ehtoja.