Korotuksien ehdot

Nämä ovat Economy-luokasta Business-luokkaan tapahtuvan korotuksen ehdot ja edellytykset.

1. Korotus Economy-luokasta Business-luokkaan

1.1 Verkossa tehtävän lähtöselvityksen aikana, joka tapahtuu aikaisintaan 30 tuntia ennen lähtöä tai yhdellä lentokentän automaateista tehtynä, KLM voi tarjota matkustajilleen maksullisen vaihtoehdon korottaa Economy-luokasta Business-luokkaan osalle heidän matkaansa. Aika ajoin tämä vaihtoehto on saatavilla alennettuun hintaan. On myös mahdollista ostaa korotus Business-luokkaan kyseiselle osalle matkaa verkossa tehtävän lähtöselvityksen aikana, lentokentän lähtöselvitystiskillä, KLM:n Crown lounge -tiloissa Amsterdamin Schipholin lentokentällä tai lähtöportilla. Mikäli ostat matkustusluokan korotuksen Business Class -luokkaan sen jälkeen, kun olet varannut Economy Comfort -istumapaikan, suosikki-istumapaikan tai istumapaikan, jossa on enemmän jalkatilaa, aiemmin maksamasi hinta vähennetään korotuksen hinnasta.

1.2 Sen jälkeen kun olet ostanut korotuksen Business-luokkaan osalle matkaasi, sinulla on samat edut kuin muillakin Business-luokan matkustajalla sillä osalla matkaasi. Flying Blue -jäsenille ansaittujen mailien ja XP:n määrä pysyvät samoina kuin alkuperäisessä lipussasi. Jos korotus on maksettu käteisellä, ansaitset ylimääräisiä maileja perustuen korotukseen käyttämääsi euromääräiseen kokonaissummaan.

1.3 KLM pidättää kuitenkin oikeuden määrätä Business-luokan istumapaikan toiselle matkustajalle, jos katsomme sen olevan välttämätöntä toiminnallisten tai turvallisuutta koskevien seikkojen vuoksi. Viimeisen päätöksen koskien sitä, määrätäänkö sinulle Business-luokan istumapaikka tekee kyseisen lennon lähtöselvitys- ja lentohenkilökunta.

2. Alustavat edellytykset

2.1 Jos valitset istumapaikan hätäuloskäynnin vierestä, lait ja asetukset edellyttävät, että kykenet avustamaan mahdollisen hätätilanteen aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun täytyy olla terve, kykeneväinen, täysin liikuntakykyinen, etkä myöskään käytä mitään lääkkeitä, jotka voisivat vaikuttaa haitallisesti näiden toimien suorittamiseen.

2.2 Sinun täytyy myös taata, että kaikki tiedot, joita tarjoat korotuspyynnön aikana Economy-luokasta Business-luokkaan on oikein, etkä tee varausta keinottelutarkoituksessa eikä se ole virheellinen tai vilpillinen. Lisäksi teet varauksen vain itsellesi tai toiselle henkilölle, jonka puolesta kykenet tekemään sopimuksen.

3. Palautukset

3.1 Jos et saa Business-luokan istumapaikkaa, vaikka olet korottanut istumapaikkasi Business-luokkaan, olet oikeutettu niiden maksujen palautukseen, jotka liittyvät Business-luokkaan korotukseen, sille matkan osalle, jolle olet ostanut kyseisen korotuksen seuraavin ehdoin:

(I) me peruutimme lentosi,

(II) teimme muutoksen lentokoneen tyyppiin,

(III) et pääse KLM:n, Air France Delta Air Linesin tai Kenya Airwaysin jatkolennollesi,

(IV) olemme noudattaneet oikeuttamme määrätä Business-luokan istumapaikan jollekin toiselle perustuen toiminnallisiin tai turvallisuutta koskeviin seikkoihin.

3.2 Pyytääksesi palautusta sinun täytyy täyttää palautuslomake johtuen korotuksesta Business-luokkaan.

3.3 Palautusta ei anneta, jos yllä luetellut kriteerit eivät täyty.