Istumapaikkojen valinnan ehdot

Suostut näihin ehtoihin ja edellytyksiin, jos ostat tavallisen tai lisämukavuuksilla varustetun istumapaikan Economy-luokasta.

1. Tavalliset istumapaikat ja lisämukavuuksilla varustetut istumapaikat

1.1 ”Lisämukavuuksilla varustettu istuinpaikka” tarkoittaa Economy Comfort -alueen istuinpaikkaa, istuinpaikkaa, jossa on enemmän jalkatilaa, istumapaikkaa 2:n istuimen riviltä tai edessä olevaa istuinpaikkaa. KLM:n lisämukavuuksilla varustetuissa istumapaikoissa on lukuisia ominaisuuksia eivätkä ne välttämättä aina tarjoa lisämukavuutta, koska kyseinen luokka sisältää tavalliset istumapaikat, joilla on varattaessa eniten kysyntää.

1.2 ”Tavallisella istumapaikalla” tarkoitetaan ennen lähtöselvityksen alkamista tavallista Economy-luokan istumapaikkaa (joka varataan maksua vastaan).

1.3 KLM tarjoaa lisämukavuuksilla varustettuja istumapaikkoja Economy-luokassa. Delta Air Linesin lennoilla on tarjolla Delta Comfort + -istumapaikkoja Economy-luokassa. Näiden istuinpaikkojen varaamisesta, jos sellainen on varattavissa, veloitetaan lisämaksu.

1.4 Flying Blue Elite- ja SkyMiles Elite -ohjelmien jäsenet voivat varata tiettyjä lisämukavuuksilla varustettuja istumapaikkoja sekä tavallisia istumapaikkoja ilmaiseksi tai alennettuun hintaan.

1.5 Pyrimme kohtuullisuuden rajoissa noudattamaan lisämukavuuksilla varustetun tai tavallisen istumapaikan tai Delta Comfort + -istumapaikan pyyntöäsi. Varaamme kuitenkin oikeuden muuttaa tai vaihtaa lisämukavuuksilla varustetut istumapaikat, tavalliset istumapaikat tai Delta Comfort + -istumapaikat toiminnallisista tai turvallisuuteen liittyvistä syistä milloin tahansa, jopa lähtöselvityksen jälkeen. Lentokentän maahenkilöstö ja koneen miehistö tekevät asiasta lopullisen päätöksen lentopäivänä. Katso alta (3) lisätietoja palautuksista.

2. Edellytykset ja kelpoisuus

2.1 Varatessasi lisämukavuuksilla varustetun istumapaikan, tavallisen istumapaikan tai Delta Comfort + -istumapaikan vakuutat, että sinulla on laillinen oikeus solmia tämä sopimus ja sitoutua sen ehtoihin ja edellytyksiin; ja

2.2 Sinun on samalla ilmoitettava, että kaikki istumapaikan varaamisen yhteydessä antamasi tiedot ovat oikein ja ettet tee spekulatiivisia, vääriä tai väärennettyjä varauksia. Sinun on myös ilmoitettava, että teet varaukset vain itsellesi tai toiselle henkilölle, joka on valtuuttanut sinut toimimaan hänen puolestaan ja joka sitoutuu noudattamaan kappaleessa 2.1 esitettyjä määräyksiä.

2.3 Jos valitset istumapaikan lentokoneen hätäuloskäynnin vierestä, sinun täytyy ymmärtää turvaohjeet ja pystyä avustamaan hätätilanteessa, joten sinulla on oltava riittävästi voimaa, ja taitoa ja sinun on oltava täysin liikuntakykyinen etkä saa käyttää mitään sellaista lääkitystä, joka voi vaikuttaa näihin turvallisuutta koskevien lakien edellyttämiin ominaisuuksiin.

3. Palautukset

3.1 Mikäli käyttöösi ei anneta lisämukavuuksilla varustettua istumapaikkaa, olet oikeutettu palautukseen, joka vastaa suuruudeltaan kyseisen osuuden lisämukavuuksilla varustetusta istumapaikasta maksamaasi hintaa, mutta vain mikäli:

 • Pyydät palautusta lipustasi ja lisämukavuuksilla varustetusta istumapaikasta 24 tunnin sisällä niiden kummankin varaamisesta.
 • KLM:n lentosi peruuntui.
 • KLM:n lentosi koneen tyyppi tai istumapaikkojen järjestely muuttui eikä samaa lisämukavuuksilla varustettua istumapaikkaa ollut enää saatavilla.
 • Myöhästyit KLM:n mannertenväliseltä jatkolennolta siirtyessäsi sinne edeltävältä KLM:n tai jonkun muun SkyTeam-kumppanin operoimalta lennolta.
 • Et käyttänyt lisämukavuuksilla varustettua istumapaikkaa koska vaihdoit lentoasi, mutta uudella lennolla ei ollut saatavilla samantyyppistä lisämukavuuksilla varustettua istumapaikkaa.
 • Käytimme oikeuttamme muuttaa tai vaihtaa lisämukavuuksilla varustettua istumapaikkaasi toiminnallisuuteen tai turvallisuuteen liittyvistä syistä joko ennen lähtöselvitystä tai sen jälkeen. Lähtöselvityksen henkilökunta ja lentokenttähenkilöstö tekevät asiasta lopullisen päätöksen lentopäivänä.

3.2 Mikäli käyttöösi ei anneta tavallista istumapaikkaa, olet oikeutettu palautukseen, joka vastaa suuruudeltaan kyseisen osuuden lisämukavuuksilla varustetusta istumapaikasta maksamaasi hintaa, mutta vain mikäli:

 • Pyydät palautusta lipustasi ja tavallisesta istumapaikasta 24 tunnin sisällä niiden kummankin varaamisesta.
 • KLM:n lentosi peruuntui.
 • KLM:n lentosi lentokoneen tyyppi tai istumapaikkojen järjestely muuttui.
 • Myöhästyit KLM:n mannertenväliseltä jatkolennolta siirtyessäsi sinne edeltävältä KLM:n tai jonkun muun SkyTeam-kumppanin operoimalta lennolta.
 • Sinut on siirretty saman konetyypin istumapaikalle, jolla on eri numero.
 • Sinut on eri konetyypin istumapaikalle, jolla on sama numero (mutta eri ominaisuudet, eli istumapaikkasi on esimerkiksi keskipaikka tai et istu enää matkakumppanisi vieressä).
 • Varasit istumapaikan KLM:n markkinoimalla/operoimalla lennolla mutta vaihdoit sellaiseen lentoon, jota KLM ei markkinoinut/operoinut.

3.3 Voit pyytää palautusta täyttämällä palautuslomakkeen.

3.4 KLM maksaa palautuksen tietyissä tapauksissa, mikäli se ei pystynyt tarjoamaan lisämukavuuksilla varustettua istumapaikkaa tai tavallista istumapaikkaa.

3.5 Jos et täytä yllä mainittuja ehtoja, palautusta ei makseta.

3.6 Lisäpalvelun maksettu vaihtoehto on voimassa yhden vuoden ajan ja se voidaan hyödyntää vain vastaavaan vaihtoehtoon ja sen voi käyttää vain kyseinen henkilö maksetulla istumapaikalla.

Sekalaista

Tarjoamme tämän palvelun myötä lisämukavuuksilla varustetun istumapaikan, tavallisen istumapaikan tai Delta Comfort + -istumapaikkoja Economy-luokassa jos niitä on saatavilla. Mitään sellaisia ylimääräisiä palveluita tai tuote-elementtejä, jotka eivät kuulu lisämukavuuksilla varustettujen istumapaikkoihin, ei tulla sisällyttämään. Vain kahden istumapaikan riveissä olevia istuimia ei voi kallistaa kokonaan.