Matkakupongin ehdot

Mikäli matkasi ei sujunut suunnitellun mukaisesti, saatat olla oikeutettu palautukseen matkakupongin muodossa. Nämä ovat kuponkisi ehdot.

Ehdot

1. Seuraavilla termeillä on alla määritelty merkitys, ellei asiayhteys edellytä muuta:

 • EMD-kuponki tarkoittaa elektronista asiakirjaa (Electronic Miscellaneous Document). Tästä käytetään myös nimitystä Matkakuponki.
 • KLM tarkoittaa KLM Royal Dutch Airlinesia, jonka päätoimisto sijaitsee Amstelveenissa Alankomaissa.
 • Delta tarkoittaa Delta Air Linesia, jonka päätoimisto sijaitsee Atlantan kaupungissa, Georgian osavaltiossa, USA:ssa.
 • Air France tarkoittaa Air Francea, jonka päätoimisto sijaitsee Pariisissa, Ranskassa.
 • KLM:n lento tarkoittaa lentoa, jonka lennon numerossa on KL-etuliite.
 • Deltan lento tarkoittaa lentoa, jonka lennon numerossa on DL-etuliite.
 • Air Francen lento tarkoittaa lentoa, jonka lennon numerossa on AF-etuliite.
 • Kenya Airwaysin lento tarkoittaa lentoa, jonka lennon numerossa on KQ-etuliite.
 • Virgin Atlanticin lento tarkoittaa lentoa, jonka lennon numerossa on VS-etuliite.

2. Yhdelläkään KLM:n asiakaspalvelijalla, työntekijällä tai edustajalla ei ole oikeuksia muuttaa, muokata tai jättää huomiotta jotakin näiden ehtojen ja edellytysten kohtaa.

3. Ei-hyvitettävä kuponki tulee käyttää KLM:n, Delta Air Linesin, Air Francen tai Kenya Airwaysin lennon maksamiseen, kun myönnetty lippu on KLM:n tai Air Francen. Käytettävissä oleva summa mainitaan kupongissa.

Kupongin voivat käyttää seuraavat henkilöt:

 • kupongin haltija, matkustajat
 • , joilla on sama
 • sukunimi, alkuperäisen kupongin haltijan kanssa kupongin lunastushetkellä matkustavat matkustajat.

Kupongin enimmäisarvo on 800 euroa. Jos kupongin valuutta poikkeaa lipun julkaistun hinnan valuutasta, vaihtokurssina käytetään KLM:n paikallisen pankin myyntikurssia. Jos lipun maksamisen jälkeen kupongille jää arvoa, kyseiselle jäännösarvolle myönnetään toinen kuponki, mutta aikaisemmat alkuperäiset kuponkia koskeneet ehdot ja edellytykset pätevät edelleen.

4. Hyvitettävissä olevasta kupongista maksetaan siinä mainittu hyvitettävä summa suoraan pankkitilille.

5. Kaikkiin KLM:n, Deltan ja Air Francen kuljetuksiin pätevät KLM:n, Deltan ja Air Francen tilanteeseen soveltuvat yleiset kuljetusehdot, tariffit ja niihin liittyvät asetukset ja erityiset kuljetusehdot. Kun kuljetuksen järjestää jokin muu lentoyhtiö, tilanteeseen voivat päteä kyseessä olevan lentoyhtiön yleiset kuljetusehdot.

6. Jos tätä kuponkia käytetään maksettaessa kuljetusta Deltalla, Air Francella tai muulla lentoyhtiöllä, KLM:ää pidetään ainoastaan kyseisen lentoyhtiön asiakaspalvelijana kupongin myöntämistä koskien.

7. Kuponki ei ole siirrettävissä. Kuponkia ei voi vaihtaa tai myydä, ja jos se vaihdetaan tai myydään, kupongista tulee arvoton.

8. Vain ja ainoastaan matkustaja on itse vastuussa kupongistaan eikä KLM ole korvausvastuussa, jos kupongin käyttää joku muu kuin kyseinen matkustaja. KLM:llä eikä KLM:n asiakaspalvelijalla ole velvollisuutta pyytää tätä kuponkia esittävältä henkilöltä todistusta henkilöllisyydestä.

9. Asiakas, jolle tarjotaan kuponkia, voi aina hyväksyä tai hylätä kupongin. Kun matkustaja hyväksyy kupongin, hänen katsotaan hyväksyneen nämä ehdot ja edellytykset.

10. Ei-hyvitettävä kuponki on voimassa 12 kuukautta myöntämispäivästä, ja sen voi käyttää maksuna ostettaessa KLM:n tai Air Francen lippua, jolla matkustetaan KLM:n, Air Francen, Delta Air Linesin tai Kenya Airwaysin tariffilla.

11. Ei-hyvitettävät kupongit voi käyttää maksuna ennakkoon ostettavista muista vaihtoehtoisista tuotteista ja palveluista (jos niitä on tarjolla) KLM:n tai Air Francen operoimilla ja markkinoimilla lennoilla.

12. Kupongilla ei voi maksaa lennonaikaisia ostoksia (koskee sekä hyvitettäviä että ei-hyvitettäviä kuponkeja).

13. Ehdot ja edellytykset voivat muuttua.