Pakettimatkan ehdot

Tarjoamme sinulle täydellisen matkan yhteistyössä useiden kumppaneiden kanssa. Lue tästä Euroopan parlamentin ja neuvoston käyttöönottamista pakettimatkoihin ja niihin liittyviin matkajärjestelyihin liittyvistä säännöistä.

Linkitetyt matkajärjestelyt

KLM toimii yhteistyössä useiden tahojen kanssa tarjotakseen sinulle kokonaisvaltaisen matkan. KLM mahdollistaa ylimääräisten matkapalveluiden varaamisen seuraavien KLM:n kumppaneiden kanssa KLM:n verkkosivustolla olevan linkin kautta tai KLM-sovelluksessa:

Jos varaat ylimääräisen matkapalvelun joltain yllä mainitulta KLM:n kumppanilta KLM-linkin kautta rinnakkaiskumppanin verkkosivustolla (jossa kohteesi ja matkapäivämääräsi on jo täytetty) ja suoritat sen viimeistään 24 tuntia KLM:n kautta varatun lentolipun vahvistuksen saatuasi, tulee tästä ylimääräisestä matkapalvelusta silloin osa linkitettyä matkajärjestelyä Pakettimatkadirektiivin mukaisesti.

Seuraavat laillisesti vaadittavat tiedot näytetään sinulle KLM:n kumppanisivustolla olevassa bannerissa: “Mikäli yhden matkapalvelun valitsemisen ja maksamisen jälkeen varaat ylimääräisiä matkapalveluita matkallesi tai lomallesi KLM:n kumppanin kautta, osoitteessa Booking.com/Cartrawler/ tai GetYourGuiden kautta, ET voi hyötyä paketteihin Direktiivin (EU) 2015/2302 alaisuudessa sovellettavista oikeuksista. Näin ollen KLM ei ole vastuussa näiden ylimääräisten matkapalveluiden kunnollisesta toiminnasta. Ole hyvä ja käänny ongelmatilanteissa KLM:n asianmukaiseen palveluntarjoajan eli Booking.comin/Cartrawlerin/ tai GetYourGuiden puoleen.”

Jos kuitenkin varaat ylimääräisiä matkapalveluita tämän verkkosivuston kautta viimeistään 24 tuntia sen jälkeen, kun olet saanut varausvahvistuksen KLM:ltä, näistä matkapalveluista tulee osa linkitettyä matkajärjestelyä. Tällöin KLM:llä on EU:n lainsäädännön vaatimuksien mukaan voimassa suoja koskien KLM:lle suorittamiesi maksujesi palauttamista, mikäli palveluita ei voida tarjota KLM:n maksukyvyttömyyden vuoksi, ja tarvittaessa myös, jotta sinut voidaan palauttaa kotimaahasi. Ole hyvä ja ota huomioon, ettei tämä tarkoita, että saat palautuksen palveluntarjoajan ollessa maksukyvytön.

KLM on ottanut maksukyvyttömyyssuojan Stichting Garantiefonds Reisgeldeniltä (SGR), Admiraliteitskade 73B, Rotterdam, Alankomaissa.

Matkustajat voivat ottaa yhteyttä tähän tahoon tai tarvittaessa toimivaltaiseen viranomaiseen, mikäli palvelut evätään KLM:n maksukyvyttömyyden vuoksi.

Huomio: tämä maksukyvyttömyyssuoja ei kata muiden tahojen kuin KLM:n kanssa solmittuja sopimuksia, jotka voidaan suorittaa KLM:n maksukyvyttömyydestä riippumatta.

Direktiivi (EU) 2015/2302 saatettuna osaksi valtiollista lainsäädäntöä https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:32015L2302&from=EN