Rajoitetut tavarat käsimatkatavaroissa

Haluatko tietää, mitä käsimatkatavaroihin voi pakata? Auttaaksemme sinua valmistautumaan, kerromme, mitkä tavarat ovat rajoitettuja tai kiellettyjä. Tarkista, liittyykö tavaroihisi rajoituksia.

Nesteet

Voit tuoda mukanasi shampoon ja muut nesteet pienissä, enintään 100 ml pakkauksissa tuotetta kohden. Ole hyvä ja pakkaa kaikki nesteet yhteen enintään litran kokoiseen läpinäkyvään ja suljettuun muovipussiin. Jos haluat ottaa mukaasi enemmän tavaroita, voit pakata loput ruumassa kuljetettaviin matkatavaroihisi.

Saat aina ottaa mukaasi seuraavat:

  • lennon aikana käytettävä vauvan ruoka;
  • lennon aikana otettavat lääkkeet sekä lääkärin resepti tai lausunto;
  • lennon aikana nautittavaan erikoisruokavalioon kuuluvat ruuat;
  • sinetöidyt verovapaat tuotteet.

Elektroniikka ja litiumakut

Saat tuoda mukanasi ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissasi 15 enintään 100 Wh:n litiumakulla varustettua elektronista laitetta ja 20 enintään 100 Wh:n varalitiumakkua tai -virtalähdettä. Jos haluat tuoda enintään 160 Wh:n litiumakullisen laitteen käsimatkatavaroissasi joko laitteessa tai ylimääräisenä, on sinun pyydettävä siihen lupa. Yli 160 Wh:n akkuja ei koskaan sallita Laitteet ja akut eivät saa olla vahingoittuneita, viallisia tai valmistajan takaisin vetämiä.

Ole hyvä ja pakkaa jokainen vara-akku erikseen alkuperäiseen pakkaukseensa. Eikö sinulla ole sitä enää tallella? Peitä kontaktipinnat eristävällä teipillä ja pakkaa jokainen akku erilliseen muovipussiin. Huomioi, ettei vara-akkujen lataaminen lennolla ole sallittua.

Huomioi, että on olemassa joitain laitteita, joiden mukaan ottaminen on sallittua mutta niiden käyttö lennolla on kiellettyä: kauko-ohjattavat lelut, televisiot, vastaanottimet, VHF-skannerit tai -vastaanottimet sekä matkapuhelinverkon käyttötilan mahdollistavat laitteet. Nämä laitteet saattavat häiritä lentokoneemme järjestelmiä.

Sähkötupakat

Useimmilla reiteillä sähkötupakan ja lisäparistojen mukaan ottaminen on sallittua, jos pidät ne aina henkilökohtaisesti kannettuna. Valitettavasti sähkötupakkaa ei voi kuljettaa käsimatkatavaroissa. Huomaa, että säännöt saattavat vaihdella maittain. Suosittelemme tarkistamaan aina matkaasi kuuluvien maiden lailliset rajoitukset.

Sähkötupakan käyttäminen tai sen tai sen paristojen lataaminen ei ole lennolla koskaan sallittua.

Älylaukut

Jollain muulla litiumparistolla kuin litiumnappiparistolla varustetun älylaukun mukaan ottaminen on sallittua, jos paristo irrotetaan. Eikö sitä voi irrottaa? Siinä tapauksessa laukun kuljettaminen ei ole sallittua matkustamossa eikä ruumassa.

Jauheet Yhdysvaltoihin tai Yhdysvalloista

Matkustatko Yhdysvaltoihin tai Yhdysvalloista? Jauheita ja jauhemaisia aineita saa kuljettaa käsimatkatavaroissa, mutta ainoastaan enintään 350 ml:n erissä tuotetta kohden. Jos haluat ottaa mukaasi enemmän tavaroita, voit pakata loput ruumassa kuljetettaviin matkatavaroihisi. Mikäli jauhe on sinetöimättä ja siinä on merkkejä luvattomasta käsittelystä, ei sitä saa ottaa mukaan lainkaan.

Suosittelemme pakkaamaan kaikki jauheet ruumassa kuljetettaviin matkatavaroihin, mikäli et tarvitse niitä lennon aikana. Näin lyhennät turvatarkastukseen kuluvaa aikaa.

Uurnat eivät kuulu näiden rajoitusten piiriin.

Lue lisää uurnan kuljettamisesta

Kielletyt tavarat

Seuraavia tavaroita ei saa kuljettaa käsimatkatavaroissa:

Usein kysytyt kysymykset

Tarvitsetko apua?

Vaikka olemme sisällyttäneet tähän suurimman osan rajoitetuista tai kielletyistä tavaroista, saattavat poikkeavat paikalliset säännöt olla voimassa. Ole hyvä ja tarkista myös paikallisen lentokentän ja lentoyhtiön rajoitukset.

Eikö tavaraasi mainittu tällä sivulla tai onko sinulla kysyttävää käsimatkatavaroihisi liittyen? Ole hyvä ja ota yhteyttä matkanjärjestäjääsi tai KLM:n yhteydenottokeskukseen.