Erikoismatkatavarat

Voit tuoda mukanasi KLM-lennolle erilaisia epätavallisia tavaroita ja erikoismatkatavaroita: polkupyörän, urheiluvälineitä, musiikki-instrumentin, ylimääräisiä lastentarvikkeita tai hääpuvun. Täältä löydät tietoa koskien niiden mukana tuomista sekä varaamisen ajankohtaa.

Urheiluvälineet

Toisinaan sinun on tehtävä varaus välineidesi kuljettamiseksi tai maksettava lisämaksu, joten ole hyvä ja tarkista vaatimukset asianomaisen urheiluvälineesi osalta.

Erikoismatkatavarat lapsille

Lasten laukkujesi lisäksi voit ottaa mukaan joitain ylimääräisiä tavaroita. Toisinaan sinun on tehtävä varaus, joten ole hyvä ja tarkista vaatimukset asianomaisten tavaroiden osalta.

Soittimet

Voit ottaa instrumentin mukaasi käsimatkatavarana, ruumassa kuljetettavana matkatavarana tai kuljettaa sen ylimääräisellä istumapaikalla sen koosta ja painosta riippuen.

Instrumentit käsimatkatavaroina

Voit ottaa mukaasi matkustamoon musiikki-instrumentin, jos se on tavallisen käsimatkatavaran kokoinen: enintään 55 x 35 x 25 cm ja enintään 12 kg Economy-luokassa tai 18 kg Business-luokassa. Siinä tapauksessa varausta ei tarvitse tehdä.

Instrumentit ylimääräisellä istumapaikalla

Jos musiikki-instrumenttisi on enintään 140 cm ja enintään 45 kg, voit ottaa sen matkustamoon ja säilyttää sitä ylimääräisellä istumapaikalla. Ole hyvä ja huomioi, että tämä istumapaikka on varattava etukäteen ottamalla meihin yhteyttä.

Instrumentit ruumassa kuljetettavina matkatavaroina

Voit ottaa mukaasi musiikki-instrumentin ruumassa kuljetettavan matkatavaran sijasta. Onko instrumenttisi painavampi tai suurempi kuin mitä lippusi sallii? Sinun on maksettava lisämaksu liian painavista tai liian suurista matkatavaroista.

Painaako musiikki-instrumenttisi 32 kg - 45 kg tai onko se suurempi kuin 300 cm (pituus + leveys + korkeus)? Sinun on tehtävä varaus voidaksesi ottaa sen mukaan. Ole hyvä ja järjestä tämä mahdollisimman aikaisin, mutta vähintään 48 tuntia ennen lähtöä.

Instrumentit rahtitavarana

Painaako musiikki-instrumenttisi yli 45 kg? Valitettavasti emme pysty kuljettamaan sitä. Ole hyvä ja ota yhteyttä ulkopuoliseen kuljetusyhtiöön, joka voi auttaa sinua kuljetuksessa.

Hääpuku

Ensinnäkin: onnittelut hääpäiväsi johdosta! Voit aina ottaa mukaan juhlapukusi ruumassa kuljetettavan matkatavaran sijasta.

Jos lennät mannertenvälisen lennon ja säilytystilaa on riittävästi, voit tuoda sen matkustamoon käsimatkatavaran sijaan. Ole hyvä ja varmista, että se on pakattu pukulaukkuun, joka täyttää tavallisen käsimatkatavaran vaatimukset paino- ja kokorajoitusten osalta. Mikäli tilaa ei ole riittävästi, saatamme pyytää sinua tekemään sille lähtöselvityksen portilla.

Uurna

Otamme osaa. Voit ottaa uurnan mukaan käsimatkatavarana tai ruumassa kuljetettavana matkatavarana, kunhan sitä ei ole valmistettu metallista ja otat meihin yhteyttä etukäteen. Varmista, että se on sinetöity ja kääritty, jotta muut matkustajat eivät pysty tunnistamaan sitä uurnaksi. Sinun täytyy lisäksi esittää krematorion todistus lentokentän turvatarkastuksessa.

Muunlaiset erikoismatkatavarat

Eikö tavaraasi mainittu tällä sivulla? Ole hyvä ja ota yhteyttä matkanjärjestäjääsi tai KLM:n yhteydenottokeskukseen varmistaaksesi, mitä saat ottaa mukaasi.