Lääkkeet ja lääkinnälliset laitteet

Voit aina ottaa lääkkeet lennolle niiden ollessa lääkärisi määräämiä. Lue lisää lääkkeiden sekä lisähapen ja muunlaisten lääkinnällisten laitteiden mukaan ottamisesta.

Lääkkeiden ottaminen mukaan

Jos tarvitset lääkkeitä lentosi aikana, muista pakata ne käsimatkatavaroihisi. Pyydämme sinua lisäksi tuomaan englanninkielisen lääkärin kirjoittaman reseptin lääkkeiden ja mahdollisten ruiskujen osalta. Näin tulli- tai turvallisuusviranomaiset voivat tarkistaa reseptin, mikäli heillä on kysyttävää.

Lentokoneessamme on rajallisesti jääkaappitilaa lennon aikana. Jos lääkkeesi on säilytettävä viileässä, suosittelemme kylmäkassien tai termospullojen tuomista mukanasi. Pienissä pakkauksissa olevia lääkkeitä voi säilyttää koneen jääkaapissa.

Happi koneessa

Toitpa oman lisähappesi tai haluat meidän tarjoavan sitä sinulle, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä vähintään 48 tuntia ennen lähtöä.

Molemmissa tapauksissa sinun on täytettävä sairaustietolomakkeet A ja B:

Avaa sairaustietolomake A

Avaa sairaustietolomake B

KLM:n tarjoama happi

Ole hyvä ja ota huomioon, että sinun on silti maksettava 275 EUR:n maksu lentoa kohden käyttäessäsi tarjoamaamme lisähappea.

Hapensyötön voi säätää tarkalleen terveytesi edellyttämälle tasolle (enintään 5,2 litraa minuutissa). Matkustamohenkilökuntamme auttaa sinua mielellään tämän laitteen käytössä.

Oman hapen ottaminen mukaan

Otatko mukaasi oman lisähappesi? Näitä laitteita voi käyttää lennolla ainoastaan, jos ne ovat paristokäyttöisiä tai vaihtoehtoisesti myös nettoviralla käytettäviä:

  • Kannettavat happikonsentraattorit (POC)
  • Ylipainehengityslaitteet (CPAP)
  • Respiraattorit

Ota mukaasi riittävästi ladattuja akkuja. Emme valitettavasti pysty takaamaan lennolla virtalähdettä jokaisen matkustajan istumapaikalla. Akkujesi täytyy kestää vähintään 150 prosenttia lentosi odotetun enimmäiskeston ajan mahdollisen myöhästymisen varalta. Ole hyvä ja sijoita akut istuimesi alle, jotta pääset niihin helposti käsiksi.

Muunlaiset lääkinnälliset laitteet

Voit tuoda mukanasi tiettyjä lääkinnällisiä laitteita tai apuvälineitä, mikäli ne voi sijoittaa istuimen alle tai kiinnittää vierekkäiseen istuimeen.

Emme voi taata virtalähdettä lennolla, joten ole hyvä ja ota mukaasi riittävästi ladattuja akkuja. Akkujesi täytyy kestää vähintään 150 prosenttia lentosi odotetun enimmäiskeston ajan mahdollisen myöhästymisen varalta. Nämä akut on sijoitettava edessäsi olevan istuimen alle.

Eikö lääkinnällisen laitteesi tyyppiä mainittu tällä sivulla? Ole hyvä ja ota meihin yhteyttä tarkistaaksesi mahdollisuudet sen tuomiseen.

Usein kysytyt kysymykset