Rajoitetut tavarat ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissa

Ruumassa kuljetettavia matkatavaroita koskevat tietyt säännöt sen suhteen, mitä saa ja ei saa tuoda mukana. Varmista, että tarkistat vaatimukset ennen laukkujesi pakkaamista.

Elektroniikka ja litiumakut

Saat tuoda mukanasi ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissasi 15 enintään 100 Wh:n litiumakulla varustettua elektronista laitetta. Nämä laitteet on sammutettava kokonaan. Jos haluat tuoda enintään 160 Wh:n litiumakullisen laitteen, on sinun pyydettävä siihen lupa. Yli 160 Wh:n akulla varustettuja laitteita sallita missään tilanteessa. Varalitiumakut ja varavirtalähteet saa kuljettaa vain käsimatkatavaroissa.

Varmistathan, että ne on pakattu oikein niiden suojaamiseksi vahingoilta. Pakatut laitteet eivät saa koskaan olla vahingoittuneita, viallisia tai valmistajan takaisin vedon kohteena.

Sähkötupakat

Sähkötupakan pakkaaminen ruumassa kuljetettaviin matkatavaroihisi ei ole koskaan sallittua.

Älylaukut

Jollain muulla litiumparistolla kuin litiumnappiparistolla varustetun älylaukun mukaan ottaminen on sallittua, jos paristo irrotetaan. Eikö sitä voi irrottaa? Siinä tapauksessa laukun kuljettaminen ei ole sallittua matkustamossa eikä ruumassa.

Ampuma-aseet

Saat ottaa mukaasi ammuntaa ja metsästystä varten tarkoitettuja ampuma-aseita ja ammuksia ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissa. Sinulla on oltava vaadittavat luvat ja lisenssit, ja sinun on tehtävä varaus kuljetusta varten.

Lue lisää ampuma-aseiden kuljettamisesta

Ampuma-aseen kuljettaminen Etelä-Afrikkaan tai Etelä-Afrikasta

Jos matkustat Johannesburgiin tai Kapkaupunkiin tai sieltä pois, sovelletaan 50 euron turvallisuusmaksua asetta kohden. Varmistaaksesi kaiken olevan kunnossa, ota yhteyttä KLM:n yhteydenottokeskukseen vähintään 48 tuntia ennen lentosi lähtöä.

Epäsäännöllisen muotoinen tai paketoitu matkatavara

Huomioithan, ettemme valitettavasti voi hyväksyä matkatavaraasi, jos sen pakkaus tai muoto voi vahingoittaa tai tukkia matkatavaroiden käsittelyjärjestelmän. Tällaisia ovat esimerkiksi pallonmuotoiset matkatavarat ja ruoan paketointiin tarkoitetulla kelmulla paketoidut matkatavarat. Ammattimainen umpiointi hyväksytään, kunhan matkatavaraa ei ole sen seurauksena mahdotonta käsitellä.

Kielletyt tavarat

Seuraavia tavaroita ei saa kuljettaa ruumassa kuljetettavissa matkatavaroissa:

Usein kysytyt kysymykset

Tarvitsetko apua?

Vaikka olemme sisällyttäneet tähän suurimman osan rajoitetuista tai kielletyistä tavaroista, saattavat poikkeavat paikalliset säännöt olla voimassa. Ole hyvä ja tarkista myös paikallisen lentokentän ja lentoyhtiön rajoitukset.

Eikö tavaraasi mainittu tällä sivulla tai onko sinulla kysyttävää ruumassa kuljetettaviin matkatavaroihisi liittyen? Ole hyvä ja ota yhteyttä matkanjärjestäjääsi tai KLM:n yhteydenottokeskukseen.