Kestävyys koneessa

Meidän on muutettava ilmailualaa voimakkaasti, jotta ilmailu olisi kestävää. Teemme jatkuvasti töitä näiden muutosten eteen. Pienetkin muutokset edistävät tavoitteemme saavuttamista. Lennonaikaisen kokemuksen muuttaminen on yksi näistä pienistä muutoksista.

Mitä me teemme

Teemme pieniä muutoksia lennonaikaiseen kokemukseemme, kuten vähennämme koneessa olevien tuotteiden painoa, teemme tietoisia ateriavalintoja ja yritämme kierrättää mahdollisimman paljon.

Painon vähentäminen

Jos kone painaa vähemmän, se kuluttaa vähemmän polttoainetta. Mikä on tulos? CO₂-päästöjä tuotetaan vähemmän. Vähennämme päästöjämme vähentämällä istumapaikkojen, kärryjen ja muiden koneeseen tuomiemme tavaroiden painoa.

Nämä muutokset saattavat olla pieniä, mutta niillä on merkitystä: Kolmen tunnin lennon aikana muodostuu keskimäärin 31 045 kg hiilidioksidia. Tuhat kiloa kevyempi paino pudottaa hiilidioksidin määrää 275 kg. Tehostamme jatkuvasti, koska jokaisella kilolla on väliä.

Tietoiset ateriavalinnat

Joka vuosi tarjoilemme noin 40 miljoonaa ateriaa lennoillamme. Pyrimme miettimään ympäristövaikutuksia aterioita valittaessa.

Kierrätys

Vuoteen 2030 mennessä pyrimme tuottamaan jatkuvasti 50 % vähemmän jäännösjätettä vuoteen 2011 verrattuna. Vuonna 2021 saavutimme tämän tavoitteen, mutta ymmärrämme, että tämä johtui siitä, että toteutimme vähemmän lentoja COVID-19-pandemian vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, ettemme vielä ole saavuttaneet tavoitettamme.

Teemme kovasti töitä vähentääksemme jätetuotteita entisestään. Suurin osa tästä jätteestä syntyy lennoillamme: olemme korostaneet kolmea lentokoneessa käyttämiemme tuotteiden kierrätyshankettamme.

Haastavat säännöt ja määräykset

Alamme kestävyyden parantaminen on haastavaa. Joidenkin kohteiden kohdalla tiukat kierrätyssäännöt ja -määräykset estävät meitä kierrättämästä niin paljon kuin haluaisimme. Teemme kovasti töitä varmistaaksemme, että näitä sääntöjä ja määräyksiä muutetaan. Kun näin tapahtuu, toivomme kierrättävämme enemmän jätettä.

Mitä voit tehdä

Lentoyhtiönä on meidän vastuullamme tehdä ilmailualasta kestävämpää. Mutta on pieniä asioita, joita voit tehdä osallistuaksesi.

Usein kysytyt kysymykset