Luonnon elvyttäminen

Lentäminen on saastuttavaa. Se aiheuttaa hiilidioksidipäästöjä ja kiihdyttää ilmaston lämpenemistä. Lämpötilan noustessa biologinen monimuotoisuus ja ekosysteemit vähenevät nopeasti. Vaikka luonnon elvyttäminen ei tee lennoistamme yhtään vihreämpiä, se on tapa auttaa vahingoittuneita ekosysteemejä. Tämän vuoksi tuemme kolmea luonnonelvytysprojektia. Tutustu näihin projekteihin, lue, mistä niitä löytää, ja kuinka ne tukevat paikallisyhteisöjä.

Mitä on luonnon elvyttäminen?

Metsät toimivat maailman keuhkoina. Ne sitovat hiilidioksidia ja vapauttavat puhdasta happea. Tämän vuoksi niiden suojelu on tärkeää. Lentäminen saastuttaa, eikä luonnon elvyttämisellä voida vähentää lentojemme ympäristövaikutuksia, mutta se on tapa auttaa ekosysteemejä toipumaan ihmisen haitallisesta toiminnasta.

Luonnon elvyttämishankkeissa käsitellään muun muassa seuraavia kysymyksiä:

  • Maaperän köyhtyneisyys
  • Biologisen monimuotoisuuden väheneminen
  • Ruoantuotannon epävarmuus

Mitä on CO₂?

Hiilidioksidi on kaasu, jota kasvit tarvitsevat kasvamiseen. Mutta kun ilmakehässä on liikaa hiilidioksidia, lämpöä jää loukkuun maapallon ympärille. Tämä johtaa ilmaston lämpenemiseen.

Kuinka luonnon elvyttäminen toimii?

Luonnon elvyttäminen auttaa vaurioitunutta ekosysteemiä projektikohtaisilla tavoilla. Joskus se on niinkin yksinkertaista kuin puiden istuttamista, toisinaan taas paikalliset yhteisöt otetaan mukaan uudistettujen alueiden hoitajiksi. Näin he voivat ansaita tuloja kestävällä maanviljelyllä.

Luonnon elvyttämisestä tulee mielekästä vasta kun teemme pysyviä parannuksia. Siksi on tärkeää huomioida paikallinen ekologia ja talous. Esimerkiksi väärien puiden istuttaminen väärään paikkaan voi vähentää biologista monimuotoisuutta ja heikentää ekosysteemejä vahvistamisen sijaan. Siksi valitsemme projektimme huolellisesti.

Luonnonelvytysprojektit

Tuemme kumppanimme FORLIANCEn kanssa tuemme kolmea luonnonsuojeluprojektia Kolumbiassa, Panamassa ja Ugandassa. Kaikki valitut projektit:

Tutustu projekteihimme interaktiivisen tarinakartan kautta

Kuinka voit osallistua?

Sinäkin voit osallistua luonnon elvyttämiseen. Kun olet varannut lennon, voit lisätä tämän vaihtoehdon varaukseesi Matkani-palvelussa. Emme tee voittoa luonnon elvyttämiseen kerätyillä varoilla.

Usein kysytyt kysymykset