Hyvitys

Onko lentosi peruutettu, viivästynyt tai vaihdettu toiseen lentoon? Saatat olla oikeutettu odottamattomien kulujen hyvitykseen tai korvaukseen. Tarkista, mitkä ovat vaihtoehtosi.

Odottamattomat kulut

Jos viivästyminen tai peruuntuminen aiheutti sinulle odottamattomia kuluja, kuten lounaaseen tai puhelinsoittoihin liittyviä lisäkustannuksia, voit pyytää korvausta.

Hyvitys

Saatat olla oikeutettu kiinteään hyvityssummaan, mikäli täytät nämä 3 kriteeriä:

  • lentosi viivästyi tai se peruuntui, ja sen seurauksena saapumisaikasi oli 3 tuntia myöhässä aikataulusta;
  • matkustit Euroopassa sijaitsevaan kohteeseen, kohteesta tai sellaisen kautta;
  • ja lentosi viivästyminen tai peruuntuminen ei johtunut erityisolosuhteista kuten äärimmäisistä sääolosuhteista, poliittisesta epävakaudesta tai kolmansien osapuolten lakoista.

Kuponkityypit

Jos olet oikeutettu hyvitykseen, saat matkakupongin (kutsutaan myös EMD-kupongiksi.) Hyvityksen määrä riippuu kupongin tyypistä.

Tarkista, mikä pätee omaan matkaasi:

  • Oliko alkuperäinen lentosi 1 500 km tai sitä lyhyempi? Saat A-tyypin kupongin, joka on arvoltaan 350 EUR (ei-palautettava) tai 250 EUR (palautettava).
  • Oliko alkuperäinen lentosi EU:n alueella ja yli 1 500 km tai EU:n ulkopuolella ja 1 500 km:n ja 3 500 km:n välillä? Saat B-tyypin kupongin, joka on arvoltaan 500 EUR (ei-palautettava) tai 400 EUR (palautettava).
  • Oliko alkuperäinen lentosi EU:n ulkopuolella ja yli 3 500 km? Saat C-tyypin kupongin, joka on arvoltaan 800 EUR (ei-palautettava) tai 600 EUR (palautettava).

Kuponkisi on joko ei-palautettava tai palautettava; tämä ilmoitetaan saamassasi matkakupongissa.

Voit käyttää ei-palautettavan matkakupongin uuden lennon tai lisävaihtoehtojen ostamiseen. Voit myös käyttää palautettavan matkakuponkisi uuteen lentoon tai lisävaihtoehtoihin, tai vaihtaa sen rahaksi. Jos valitset käyttäväsi sen uuteen lentoon tai lisävaihtoehtoihin, on silloin voimassa ei-palautettavan kupongin korkeampi arvo.

Hyvityksen vähennys

Have you arrived less than 2 hours (voucher type A), 3 hours (voucher type B), or 4 hours (voucher type C) after your original flight was scheduled to arrive? Then your compensation might be reduced by 50%.

Oletko jo pyytänyt kuponkia?

Saat sähköposteja, joissa kerrotaan pyyntösi tilasta. Voit myös tarkistaa tilan Matkani-palvelusta. Voit yksinkertaisesti kirjautua sisään sukunimelläsi ja varauskoodillasi nähdäksesi tämänhetkisen tilan.

Kuponkisi käyttäminen

Saat sähköpostitse kupongin numeron, joka koostuu 13 numerosta ja alkaa numeroilla 074. Löydät kupongin numeron myös profiilistasi. Kuponki on voimassa yhden vuoden sen vastaanottamisesta.

Voit käyttää enintään 2 KLM-kuponkia lähtöselvityksen aikana ostaaksesi uuden KLM:n, Air Francen, Delta Air Linesin tai Virgin Atlanticin lipun ja lisävaihtoehtoja. Jos et käytä koko summaa kerralla, saat jäljellä olevan arvon uuden kupongin muodossa.

Huomioithan, ettet voi käyttää kuponkia KLM Holidaysin tai Flying Blue -palkintolippujen verojen maksamiseen.

Vaihda rahaksi

Onko sinulla palautettava kuponki, jonka haluat vaihtaa rahaksi? Voit helposti pyytää vaihtoa. Jos et ole vielä varma siitä, haluatko käyttää sen uuteen lippuun, ei huolta: Jos et ole käyttänyt kuponkiasi vuoden kuluessa, voit silti pyytää rahanpalautusta.