Varaus lemmikkieläimille

Matkustipa lemmikkieläimesi kanssasi matkustamossa tai ruumassa, tässä on kaikki, mitä sinun tulee tietää varauksen tekemisestä.

Lemmikkieläimen ottaminen mukaan

Vaikka rakastammekin kaikkia lemmikkieläimiä, kuljetamme matkustamossa ja ruumassa ainoastaan kissoja ja koiria. Näin voimme varmistaa kaikkien matkustajiemme terveyden, turvallisuuden ja mukavuuden – eläimet mukaan lukien. Näin toimimalla noudatamme eläinten hyvinvointia koskevia ohjeistuksia sekä IATA:n (International Air Transport Association) säädöksiä.

Lentokoneessamme on rajoitetusti tilaa lemmikkieläimille; lopullinen määrä riippuu lentokoneen tyypistä, matkakohteesta ja operoivasta lentoyhtiöstä. Ole hyvä ja tee varaus lemmikkieläimellesi mahdollisimman pian lentosi varaamisen jälkeen. Tee varaus viimeistään 48 tuntia ennen lentosi lähtöä.

Huomioithan, että lemmikkieläimesi tulee matkustaa kanssasi samalla lennolla ja sen on oltava vähintään 15 viikon ikäinen.

Lemmikkieläimet matkustamossa

Voit ottaa matkustamoon mukaan yhden kissan tai koiran matkustaessasi Economy-luokassa tai Business-luokassa Euroopan sisällä. Lemmikkieläimesi tulee mahtua suljettuun, enintään 46 x 28 x 24 cm:n kokoiseen lemmikkieläimen kuljetuslaukkuun tai -häkkiin, koska sen on matkustettava edessäsi olevan istuimen alla. Yhdessä lemmikkieläimesi kanssa kuljetuslaukku tai -häkki saa painaa korkeintaan 8 kg. Lemmikkieläimesi ottaminen pois häkistä lennon aikana ei ole sallittua, joten ole hyvä ja varmista, että se on riittävän pieni voidakseen liikkua mukavasti.

Et voi tuoda lemmikkieläintä matkustamoon, jos lennät Premium Comfort- tai Business-luokassa mannertenvälisellä reitillä. Näissä matkustusluokissa ei ole mahdollista laittaa lemmikin häkkiä edessäsi olevan istuimen alle.

Tee varaus matkustamossa matkustavalle lemmikkieläimellesi mahdollisimman pian lentosi varaamisen jälkeen. Voit tehdä sen Matkani-palvelussa.

Lemmikkieläimet ruumassa

Onko lemmikkieläimesi liian suuri matkustamaan matkustamossa? Voit ottaa mukaan enintään 3 lemmikkieläintä ruumassa. Ne voivat jakaa saman häkin, mikäli niistä kukin painaa korkeintaan 14 kg ja häkissä on:

  • 2 täysikasvuista, samankokoista eläintä tai
  • 3 enintään 6 kuukauden ikäistä eläintä samasta pentueesta.

Varmista, että lemmikkieläimesi ja häkki painavat yhteensä korkeintaan 75 kg. Häkki saa itsessään olla korkeintaan 122 x 81 x 89 cm KLM:n lennoilla tai 102 x 69 x 76 cm KLM Cityhopper -lennoilla (Embraer-koneella operoidut lennot).

Tee varaus ruumassa matkustavalle lemmikkieläimellesi mahdollisimman pian lentosi varaamisen jälkeen. Ole hyvä ja käytä Matkani-palvelua tai ota yhteyttä KLM:n yhteydenottokeskukseen varauksen tekemiseksi.

Poikkeukset

Lemmikkieläimesi tuominen mukana ruumassa ei ole mahdollista, mikäli:

  • sinulla on yli 3 tuntia vaihtoaikaa tai
  • lentosi operoidaan Boeing 787-9- tai 787-10 -koneella.

Suunnitteletko matkustavasi 1. marraskuuta ja 31. maaliskuuta välisenä aikana? Siinä tapauksessa et voi tuoda mukanasi lemmikkieläintäsi ruumassa joillain KLM Cityhopper -lennoilla (Embraer-koneella operoidut lennot).

Onko sinulla jatkolento Pariisissa? Otathan huomioon, että tarvitset vähintään 4,5 tunnin vaihtoajan, jotta lemmikkisi päästetään seuraavalle lennolle. Valitettavasti et tällä hetkellä voi matkustaa Pariisin kautta lemmikkisi ollessa ruumassa, jos sinulla on lyhyempi jatkoyhteys.

Lyhytkuonoiset eläimet

Lyhytkuonoisen lemmikkieläimesi voi olla vaikea hengittää lennon aikana korkeasta lämpötilasta ja stressistä johtuen. Koska karvatassusikin on päästävä matkustamaan turvallisesti ja mukavasti, emme voi kuljettaa useimpia näistä lemmikkieläimistä ruumassa. Voit aina ottaa sen mukaasi matkustamoon tai kuljettaa sen rahtina. Ole hyvä ja tarkista kissasi tai koirasi rotu ennen varauksen tekemistä.

Olemme sisällyttäneet useimmat lyhytkuonoiset eläimet. Eikö lemmikkieläimesi rotua ole mainittu, mutta olet sitä mieltä, että lemmikkieläimesi saattaa olla lyhytkuonoinen? Suosittelemme lämpimästi ottamaan yhteyttä KLM:n yhteydenottokeskukseen tai matkanjärjestäjääsi.

Kulut

Voidaksesi ottaa kissasi tai koirasi mukaasi, sinun on maksettava 75–400 EUR suuruinen maksu per suunta. Ymmärrämme, että hintahaarukka on laaja; tämä johtuu siitä, että maksu vaihtelee riippuen lähtölentokentästäsi ja kohteestasi. Näet tarkan hinnan varausta tehdessäsi.

Lemmikkieläimet, joita emme voi kuljettaa

Valitettavasti emme pysty kuljettamaan lemmikkieläintäsi, mikäli:

  • haluat tuoda lemmikkieläimen, joka ei ole koira tai kissa;
  • lemmikkieläimesi ja häkin yhteispaino on yli 75 kg;
  • häkki on suurempi kuin 122 x 81 x 89 cm KLM:n lennoilla tai 102 x 69 x 76 cm KLM Cityhopper -lennoilla;
  • koirasi tai kissasi matkustaa eri lennolla kuin sinä;
  • koirasi tai kissasi matkustaa maahan, jonka viranomaiset sallivat lemmikkieläinten kuljetuksen ainoastaan rahtina.

Näissä tapauksissa suosittelemme ottamaan yhteyttä erikoistuneeseen huolintaliikkeeseen.