Varaus lemmikkieläimille

Matkustipa lemmikkieläimesi kanssasi matkustamossa tai ruumassa, tässä on kaikki, mitä sinun tulee tietää varauksen tekemisestä.

COVID-19

Palvelumme ovat saattaneet muuttua COVID-19:n leviämisen estämiseksi.

Lue viimeisimmät COVID-19-päivitykset

Lemmikkieläimen ottaminen mukaan

Vaikka haluaisimme toivottaa kaikki kissat ja koirat tervetulleiksi, on lentokoneessamme valitettavasti vain rajoitetusti tilaa. Mukana tuotavien lemmikkieläinten lopullinen määrä riippuu lentokoneen tyypistä, matkakohteesta ja operoivasta lentoyhtiöstä. Ole hyvä ja tee varaus lemmikkieläimellesi mahdollisimman pian lentosi varaamisen jälkeen. Tee varaus viimeistään 48 tuntia ennen lentosi lähtöä.

Huomioithan, että lemmikkieläimesi tulee matkustaa kanssasi samalla lennolla ja sen on oltava vähintään 10 viikon ikäinen.

Lemmikkieläimet matkustamossa

Voit ottaa matkustamoon yhden kissan tai koiran. Lemmikkieläimesi tulee mahtua enintään 46 x 28 x 24 cm kokoiseen lemmikkieläimen kuljetuslaukkuun tai -häkkiin, koska sen on matkustettava edessäsi olevan istuimen alla. Yhdessä lemmikkieläimesi kanssa kuljetuslaukku tai -häkki saa painaa korkeintaan 8 kg. Lemmikkieläimesi ottaminen pois häkistä lennon aikana ei ole sallittua, joten ole hyvä ja varmista, että se on riittävän pieni voidakseen liikkua mukavasti.

Et voi koskaan tuoda mukanasi lemmikkieläintä matkustamoon lentäessäsi Business-luokassa mannertenvälisellä reitillä, koska sen laittaminen edessäsi olevan istuimen alle ei ole mahdollista.

Lemmikkieläimet ruumassa

Onko lemmikkieläimesi liian suuri matkustamaan matkustamossa? Voit ottaa mukaan enintään 3 lemmikkieläintä ruumassa. Ne voivat jakaa saman häkin, mikäli niistä kukin painaa korkeintaan 14 kg ja häkissä on:

  • 2 aikuista eläintä samassa kokoluokassa
  • 3 enintään 6 kuukauden ikäistä eläintä samasta pentueesta.

Varmista, että lemmikkieläimesi ja häkki painavat yhteensä korkeintaan 75 kg.

Poikkeukset

Lemmikkieläimesi tuominen mukana ruumassa ei ole mahdollista, mikäli:

  • sinulla on yli 3 tuntia vaihtoaikaa tai
  • lentosi operoidaan Boeing 787-9- tai 787-10 -koneella.

Suunnitteletko matkustavasi 28. lokakuuta ja 31. maaliskuuta välisenä aikana? Siinä tapauksessa et voi tuoda mukanasi lemmikkieläintäsi ruumassa joillain KLM Cityhopper -lennoilla (Embraer-koneella operoidut lennot).

Lyhytkuonoiset eläimet

Lyhytkuonoisen lemmikkieläimesi voi olla vaikea hengittää lennon aikana korkeasta lämpötilasta ja stressistä johtuen. Koska karvatassusikin on päästävä matkustamaan turvallisesti ja mukavasti, emme voi kuljettaa useimpia näistä lemmikkieläimistä ruumassa. Voit aina ottaa sen mukaasi matkustamoon tai kuljettaa sen rahtina. Ole hyvä ja tarkista kissasi tai koirasi rotu ennen varauksen tekemistä.

Olemme sisällyttäneet useimmat lyhytkuonoiset eläimet. Eikö lemmikkieläimesi rotua ole mainittu, mutta olet sitä mieltä, että lemmikkieläimesi saattaa olla lyhytkuonoinen? Suosittelemme lämpimästi ottamaan yhteyttä KLM:n yhteydenottokeskukseen tai matkanjärjestäjääsi.

Kulut

Voidaksesi ottaa kissasi tai koirasi mukaasi, sinun on maksettava 75–400 EUR suuruinen maksu per suunta. Ymmärrämme, että hintahaarukka on laaja; tämä johtuu siitä, että maksu vaihtelee riippuen lähtölentokentästäsi ja kohteestasi. Näet tarkan hinnan varausta tehdessäsi.

Lemmikkieläimet, joita emme voi kuljettaa

Valitettavasti emme pysty kuljettamaan lemmikkieläintäsi, mikäli:

  • haluat tuoda lemmikkieläimen, joka ei ole koira tai kissa
  • lemmikkieläimesi ja häkin yhteispaino on yli 75 kg
  • häkki on suurempi kuin 292 cm (P + L + K)
  • koirasi tai kissasi matkustaa eri lennolla kuin sinä
  • koirasi tai kissasi matkustaa maahan, jonka viranomaiset sallivat lemmikkieläinten kuljetuksen ainoastaan rahtina.

Näissä tapauksissa suosittelemme ottamaan yhteyttä erikoistuneeseen huolintaliikkeeseen.