Yksin matkustavat lapset

Matkustaako lapsesi ilman hänen kanssaan matkustavaa aikuista? Se on varmasti hänelle hyvin jännittävää! Yksin matkustavien lasten saattopalvelumme myötä takaamme, että lapsesi saa apua henkilökunnaltamme sekä maassa että matkustamossa. Tarkista, milloin se järjestetään ja miten se toimii.

Yksin matkustavien lasten saattopalvelu

Teemme parhaamme varmistaaksemme, että lapsesi matkustaa mahdollisimman mukavasti myös yksin. Varmistamme, että hän pääsee oikeaan koneeseen, pidämme häntä silmällä lennon aikana ja autamme mahdollisessa myöhästymisessä ja muissa poikkeustilanteissa.

Palvelu on saatavilla kaikilla suorilla lennoilla. Yksin matkustavien lasten koneenvaihdot ovat sallittuja vain KLM:n, Air Francen ja Delta Air Linesin lennoilla.

Pakollinen 5–14-vuotiaille lapsille

Onko lapsesi 5-14-vuotias ja matkustaa ilman vähintään 18-vuotiasta aikuista? Tai matkustaako lapsesi eri matkustusluokassa kuin hänen kanssaan matkustava aikuinen? Otathan huomioon, että sinun on varattava yksin matkustavien lasten saattopalvelu tavallisen lipun lisäksi.

Valinnainen 15–17-vuotiaille nuorille

15–17-vuotiaille lapsille yksin matkustavan lapsen saattopalvelu on valinnainen. Jos päätät olla varaamatta palvelua, kohtelemme lastasi aikuismatkustajana.

Mikäli lento viivästyy tai peruuntuu, autamme mielellämme, jos lapsesi kertoo ikänsä ja avuntarpeensa KLM:n henkilökunnalle. Jos haluat lastasi valvottavan lentoja koskevissa poikkeustilanteissa, suosittelemme varaamaan Yksin matkustavien lasten saattopalvelun.

Kuinka palvelu toimii

Jos lapsesi matkustaa yksin, voit varata heidän lippunsa pakollisen tai valinnaisen yksin matkustavan lapsen saattopalvelun kera KLM:n verkkosivuston kautta. Pidä huoli, että järjestät matkan viimeistään 24 tuntia ennen lähtöä.

Henkilötiedot

Palvelun varaamisen jälkeen antamasi tiedot lapsesi lentokentälle tuovista ja lentokentältä noutavista henkilöistä on saatavilla Matkani-palvelussa. Näin pystymme takaamaan, että lapsesi matka taittuu sujuvasti.

Lähtö

Tuo lapsesi lentokentän lähtöselvitystiskille viimeistään 2,5 tuntia ennen lähtöä. Sinun on pysyttävä lentokentällä siihen asti, kunnes lapsesi lento on lähtenyt.

Muista ottaa mukaan voimassa olevat henkilöllisyystodistukset lapsellesi sekä henkilölle, joka saattaa lapsesi lentokentälle. Toimita lisäksi neljä tulostettua, täytettyä ja allekirjoitettua kopiota lomakkeesta, josta käy ilmi tiedot henkilöistä, jotka saattavat ja noutavat lapsesi. Vanhemman tai huoltajan ja lastasi saattavien ja noutavien henkilöiden on allekirjoitettava kaikki neljä lomaketta.

Voit tulostaa täytetyn lomakkeen suoraan Matkani-palvelusta tai ladata ja tulostaa asiakirjan PDF-version.

Matkan aikana

Ennen lähtöä henkilökuntamme saattaa lapsesi istumapaikalleen lentokoneessa. Matkustamohenkilökuntamme pitää lastasi tarkasti silmällä lennon aikana. Saatamme hänet erityiseen yksin matkustaville lapsille tarkoitettuun lounge-tilaan, mikäli hänellä on pitkä koneenvaihto.

Saapuminen

Saapumisen jälkeen saatamme lapsesi tuloaulaan tuodaksemme hänet henkilölle, jonka olet valtuuttanut noutamaan hänet. Kyseisen henkilön on tuotava mukanaan voimassa oleva henkilöllisyystodistus, joka täsmää lomakkeessa ilmoittamiisi tietoihin. Ota huomioon, että heidän on allekirjoitettava lomake ennen lähtöä.

Kulut

Yksin matkustavien lasten saattopalvelun käyttämiseksi maksat aikuisen lipun hinnan ja palvelumaksun. Suorilla lennoilla se vaihtelee 100 EUR:n ja 150 EUR:n välillä. Kaikilla koneenvaihdon sisältävillä lennoilla se vaihtelee 200 EUR:n ja 300 EUR:n välillä. Meno-paluulipuissa maksat maksun kahdesti.

Usein kysytyt kysymykset