Lasten matkustusasiakirjat

Lastesi kanssa matkustaessa sinun täytyy todennäköisesti esittää ylimääräisiä matkustusasiakirjoja. Muista tarkistaa, mitkä seikat koskevat perhettäsi.

Mitkä asiakirjat

Lastesi tarvitsemat matkustusasiakirjat riippuvat muutamasta tekijästä:

  • lähtömaastasi, koneenvaihdostasi ja kohteestasi;
  • kansalaisuudestasi;
  • asuinmaastasi.

Suosittelemme, että käyt vierailemasi maan suurlähetystön verkkosivustolla. Lisätietoa matkastasi saat matkustusasiakirjatyökalustamme.

Passi tai henkilöllisyystodistus

Euroopan unionin alueelta, alueelle tai sen kautta matkustavilla lapsilla on oltava oma passi tai henkilökortti. Lasta ei voi merkitä enää vanhempien passiin. Tämä rajoitus ei koske Yhdistyneen kuningaskunnan tai Irlannin asiakirjoja omaavia henkilöitä.

Matkustaako lapsesi yksin tai vain yhden vanhemman tai huoltajan kanssa tai aikuisen kanssa, jolla ei ole vanhempien toimivaltaa? Ennen kuin menet turvatarkastuksen läpi sinun on täytettävä lupalomake.

Syntymätodistus

Onko lapsellasi eri sukunimi kuin sinulla? Ole hyvä ja tuo selvitys perhesuhteesta tai syntymätodistus sukulaisuuden todistamiseksi.

Ylimääräiset asiakirjat tiettyihin kohteisiin

Saatat joutua esittämään lapsestasi ylimääräisiä matkustusasiakirjoja tiettyihin kohteisiin. Tarkemmat tiedot kaikista kohteista löydät matkustusasiakirjatyökalustamme.