Kestävä lentopolttoaine

Lentokoneet tarvitsevat energiaa lentääkseen. Käytämme lentämiseen fossiilista polttoainetta: kerosiinia. Mutta kun poltamme kerosiinia, siitä syntyy hiilidioksidia (kaasu, joka tunnetaan myös nimellä CO₂). Liian suuri CO₂-pitoisuus ilmassa estää lämpöä karkaamasta avaruuteen, mitä kutsutaan kasvihuoneilmiöksi. Ilmaston lämpenemisen hidastamiseksi ja uusien ilmastonmuutosten välttämiseksi meidän on vähennettävä CO₂-päästöjämme. Yksi keino on käyttää erilaista polttoainetta.

Mitä on kestävä lentopolttoaine?

Kestävä lentopolttoaine (SAF) on valmistettu kestävämmistä raaka-aineista. Kuten orgaanista alkuperää olevista jäteöljyistä (esimerkiksi käytetty ruokaöljy) tai metsä- ja maatalousjätteistä. Tai jopa ilmasta talteen otetusta hiilestä ja vihreästä vedystä. Tämä tarkoittaa, että käyttämämme kestävä lentopolttoaine:

  • On uusiutuva raaka-aine
  • Voi välttää vähintään 75 % koko elinkaaren CO₂-päästöistä fossiiliseen lentopolttoaineeseen verrattuna
  • Vähentää muita haitallisia päästöjä, kuten hiukkasia ja rikkiä

Minkä tyyppistä polttoainetta KLM käyttää?

Vuonna 2011 suoritimme maailman ensimmäisen kaupallisen lennon, jolla käytettiin osittain käytetystä ruokaöljystä valmistettua kestävää lentopolttoainetta. KLM ostaa ainoastaan kestävää lentopolttoainetta, jonka valmistamiseen käytetyillä raaka-aineilla on mahdollisimman vähän kielteisiä vaikutuksia luonnon monimuotoisuuteen ja/tai elintarviketuotantoon. Esimerkiksi emme käytä soija- ja palmuöljyä, koska niillä voi olla suuri vaikutus metsien korkeaan häviämisasteeseen.

Kaikki kestävät polttoaineemme täyttävät kriteerit, joiden määrittelystä vastaa:

Hieman kestävää lentopolttoainetta jokaisella Amsterdamista lähtevällä lennolla

Lisäämme 1 %:n kestävää lentopolttoainetta Amsterdamin Schipholin lentokentän polttoainejärjestelmään jokaiselle Amsterdamista lähtevälle lennolle. Tämä tarkoittaa sitä, että olemme kaksinkertaistaneet 0,5 %:n prosentin kestävän lentopolttoaineen määrän, jolla aloitimme vuonna 2022. Mikä päämäärämme on? 10 % kestävää lentopolttoainetta vuoteen 2030 mennessä. Kasvun takia olemme muokanneet lippujemme hintoja kunkin lennon etäisyyden mukaan. Vaikka 1 % saattaa tuntua hyvin pieneltä määrältä, se on tärkeä askel oikeaan suuntaan.

Meidän on tehtävä yhteistyötä kaikkien ympärillämme olevien osapuolten kanssa ja kehitettävä kestäviä ratkaisuja ja innovaatioita kestävän lentopolttoaineen käytön ja tuotannon nopeuttamiseksi.

Vuonna 2011 KLM suoritti maailman ensimmäisen kaupallisen lennon, jolla käytettiin osittain käytetystä ruokaöljystä valmistettua polttoainetta.

Miksi ei voida käyttää 100-prosenttisesti kestävää lentopolttoainetta?

Valitettavasti kestävää lentopolttoainetta ei vielä ole saatavilla laajassa mittakaavassa. Tämä tarkoittaa, että kestävä lentopolttoaine on vähintään 3-4 kertaa kalliimpaa. Tällä hetkellä vain hyvin pieni osa kaupallisten lentoyhtiöiden käyttämistä miljoonista tonneista kerosiinia on kestävää lentopolttoainetta. Jotta ilmailun kokonaishiilipäästöihin voitaisiin vaikuttaa merkittävästi, on matkustajiemme panoksesta apua.

Ympäristöjalanjälkesi

Kun varaat lennon KLM:ltä, tarjoamme mahdollisuuden ostaa ylimääräistä kestävää lentopolttoainetta. Osallistumisesi hinta lasketaan ottamalla huomioon monet lentosi CO₂-päästöjen määrään vaikuttavat tekijät, mukaan lukien lentokonetyyppi, matkan pituus ja historiallinen kuormitusaste.

Tukemalla kestävää lentopolttoainetta autat vähentämään lentomatkustamisen riippuvuutta tavanomaisista fossiilisista polttoaineista. Ostamme 1 %:n kestävää lentopolttoainetta kaikille Amsterdamista lähteville lennoille. Tämä on hyvä alku, mutta avullasi voimme tehdä vieläkin enemmän.

Määränpääkohtaiset kestävän lentopolttoaineen hinnat

Tietoa hiilipäästöjesi laskemisesta

Kirjanpito-organisaatio KPMG:n ranskalainen sivuliike tarkistaa KLM:n vuosittain vahvistaakseen, noudattavatko KLM:n laskentamenetelmät alla kuvattuja menetelmiä ja ovatko ne kansainvälisten ohjeiden mukaisia. Tarkastuksen laajuus löytyy KPMG:n tarkastusraportista.

Tuoreimmat menetelmämme ja tarkastusraporttimme:

Tarkista lentosi odotettu CO₂-päästöjen määrä Matkani-palvelusta tai lentoa varatessasi.

Lisää varaukseesi kestävää lentopolttoainetta

Voit lisätä kestävää lentopolttoainetta varaustasi tehdessäsi. Kirjaudu sisään Matkani-palveluun, jos olet jo tehnyt varauksen ja haluat lisätä kestävää lentopolttoainetta.

Sisältääkö varauksesi useamman kuin yhden matkustajan? Ota huomioon, että kestävän lentopolttoaineen lisääminen Matkani-palvelun kautta ei enää ole mahdollista, jos olet lisännyt sen jo yhdelle matkustajista varausta tehdessä.

Mitä teemme kestävään lentopolttoaineeseen antamallasi lahjoituksella?

Maksamallasi summalla ostamme ylimääräistä kestävää lentopolttoainetta, jonka lisäämme Amsterdamin Schipholin lentokentän polttoainejärjestelmään (tai jollekin muulle lentokentälle, jonne lisäämme kestävää lentopolttoainetta). Lentosi ei sisällä suoraan ylimääräistä kestävän lentopolttoaineen maksua, koska sen toteuttaminen on logistisesti tehotonta ja monimutkaista.

Koska lisäämme kestävää lentopolttoainetta lentokentän polttoainejärjestelmään, myös muilla lennoilla on mukana enemmän kestävää lentopolttoainetta ja siten ne tuottavat vähemmän päästöjä. Ne eivät kuitenkaan voi vaatia CO₂-vähennystä, koska ne eivät maksaneet siitä. KLM tarkastetaan vuosittain sen varmistamiseksi, että CO₂-vähennys vastaa saamiamme kestävän lentopolttoaineen sertifikaatteja.

Ylimääräinen kestävän lentopolttoaineen maksusi käytetään 100-prosenttisesti ylimääräisen kestävän lentopolttoaineen hankintaan. KLM ei saa tästä voittoa.

Haluatko tehdä vieläkin enemmän?

Vaikka lentomatkustaminen ei ole vielä kestävää, on asioita, joiden myötä voit pienentää hiilijalanjälkeäsi. Pieniä asioita, kuten matkustaminen kevyesti tai vesipullon tai kuulokkeiden ottaminen mukaan. Tai merkittävämpiä asioita, kuten kestävän lentopolttoaineen (SAF) ostaminen. Tarjoamme matkustajillemme myös mahdollisuuden korvata osan lentojensa arvioiduista CO₂-päästöistä osallistumalla valitsemiemme uudelleenmetsityshankkeiden rahoittamiseen.

Lisätietoja uudelleenmetsityksestä

Usein kysytyt kysymykset