Kestävä lentopolttoaine

Yhdessä voimme lisätä kestävän lentopolttoaineen määrää ja vaikuttaa asiaan. Lue tämän tyyppisen polttoaineen eduista ja siitä, kuinka voit auttaa.

Osallistumisesi

Kestävä lentopolttoaine (jota kutsutaan myös nimellä SAF) vähentää CO2-päästöjä jopa 75 %:lla verrattuna perinteiseen fossiiliseen polttoaineeseen. Kestävä lentopolttoaine on toisin sanoen polttoainevaihtoehtoista kestävin.

Vuodesta 2022 alkaen sekoitamme jokaiselle Amsterdamista lähtevälle KLM:n lennolle pienen määrän kestävää lentopolttoainetta. Kyllä, nykyään puhutaan vielä pienistä määristä kestävää lentopolttoainetta, joka vähentää CO2-päästöjä vain vähän. Valitettavasti tällä hetkellä maailmassa ei ole tarpeeksi tuotantokapasiteettia. Tämä tarkoittaa, että kestävä lentopolttoaine on 2-3 kertaa kalliimpaa.

Korkeamman hinnan kattamiseksi olemme lisänneet muutaman euron lippujemme hintoihin kunkin lennon etäisyyden mukaan. Economy-luokassa tämä lisä on 1 EUR-4 EUR; Business-luokassa 1,50 EUR-12 EUR. Tällä tavoin vähennät lentosi CO2-päästöjä ja kasvatat kestävän polttoaineen osuutta.

Ylimääräinen kestävään lentopolttoaineeseen osallistuminen

Haluatko osallistua vieläkin enemmän? Voit valita maksavasi tavallisen fossiilisen polttoaineen ja kestävän lentopolttoaineen prosentuaalisen eron. Hinta perustuu matkasi hiilijalanjälkeen ja riippuu useista tekijöistä, kuten reittisi etäisyydestä ja lentokonetyypistä.

Löydät kohdekohtaisen hinnan kattavasta yleiskatsauksestamme. Hinnat perustuvat lähtöön Amsterdamin Schipholin lentokentältä. Meillä ei ole yleiskatsausta kaikista mahdollista reiteistä, mutta voit tarkistaa tarkan hinnan maksamallesi kestävän lentopolttoaineen määrälle Matkani-palvelussa tai lentoa varatessasi.

Tarkista kestävän lentopolttoaineen hinnan yleiskatsaus

CO2ZERO-ohjelma

Kestävän lentopolttoaineen lisäksi CO2ZERO-ohjelmamme sisältää myös uudelleenmetsitysprojektimme. Sinä määräät: valitse, haluatko osallistua yksinomaan kestävään lentopolttoaineeseen vai kumpaankin.

Miten kestävää lentopolttoainetta tuotetaan?

Saatat miettiä, mikä tekee kestävästä lentopolttoaineesta ympäristöystävällisemmän. Kestävä lentopolttoaine on puhdas vaihtoehto fossiiliselle kerosiinille. Tämä polttoaine on valmistettu kestävistä resursseista, muun muassa biologista alkuperää olevasta jäteöljystä, kuten käytetystä ruoanlaittoöljystä. Tämä tarkoittaa, että polttoaine on puhtaampaa, vähentää päästöjä ja sillä on hyvin alhainen pienhiukkaspäästö, mikä on tärkeää ilmanlaadun kannalta. Voimme sekoittaa kestävää lentopolttoainetta tavallisen polttoaineen kanssa, jolloin sen ominaisuudet vastaavat fossiilista kerosiinia.

sustainability