Uudelleenmetsitys

Uudelleenmetsitys ei tee lennoistamme sen vihreämpiä. Se on kuitenkin keino auttaa palauttamaan hiilidioksidipäästöjen ja hiilidioksidin imeytymisen välisen tasapainon: metsät voivat sitoa jopa miljardeja tonneja hiilidioksidia (CO₂) vuodessa. Vaikka pyrimme vähentämään CO₂-päästöjämme monin eri tavoin, uudelleenmetsitys auttaa vähentämään hiilidioksidia maapallon ilmakehässä. Tuemme kolmea eri uudelleenmetsityshanketta.

Mitä on uudelleenmetsitys?

Metsiä on menetetty ihmisen toiminnan tai luonnonhäiriöiden vuoksi. Uudelleenmetsitys tarjoaa meille uusia puita. Nämä puut sitovat hiilidioksidia. Vaikka se kuulostaa yksinkertaiselta, siihen liittyy paljon muutakin kuin pelkkää puiden istuttamista. Se edellyttää esimerkiksi tietoa paikallisista puulajeista ja paikallisesta ilmastosta. Lisäksi puita on suojeltava ja niille on annettava runsaasti aikaa kasvaa. Sen vuoksi olemme valinneet kolme erilaista sertifioitua projektia.

Miksi metsät ovat tärkeitä

Metsät ovat planeettamme keuhkot. Kasvit ja puut puhdistavat ilmaa sitomalla hiilidioksidia ja muuttamalla sen hapeksi. Ihmisen toiminnan, kuten fossiilisten polttoaineiden polttamisen ja metsien hävittämisen vuoksi ilman hiilidioksidipitoisuus on kuitenkin korkeampi kuin josta luonto pystyy selviytymään. Ilmailussa käytämme myös fossiilista polttoainetta: kerosiinia. Kerosiinia polttaessamme syntyy hiilidioksidia.

Mitä on CO₂?

Hiilidioksidi (CO₂) on kaasu, jota syntyy myös luonnossa; se on kasvien ravintoa. Mutta kun ilmakehässä on liikaa hiilidioksidia, lämpöä jää loukkuun maapallon ympärille. Tämä johtaa ilmaston lämpenemiseen.

Uudelleenmetsityshankkeet

Vuodesta 2017 lähtien olemme tukeneet uudelleenmetsityshanketta Panamassa. Vuonna 2022 lisäsimme portfolioomme kaksi hanketta Ugandassa ja Kolumbiassa. Koska uudelleenmetsitys on muutakin kuin pelkkää puiden istuttamista, kaikki valitsemamme hankkeet:

Tietoa Gold Standardista

WWF ja muut kansainväliset kansalaisjärjestöt perustivat Gold Standard -standardin vuonna 2003 parhaiden käytäntöjen standardiksi, jolla varmistetaan, että hiilidioksidipäästöjä pienentävät hankkeet ovat ympäristön kannalta mahdollisimman eheitä ja edistävät kestävää kehitystä.

Kaikilla valitsemillamme hankkeilla on Gold Standard -sertifikaatti.

Lue lisää osoitteessa www.goldstandard.org

Tietoja FSC:stä

FSC (Forest Stewardship Council®) on kansainvälinen riippumaton laatumerkki ja maailmanlaajuisesti tunnetuin vastuullisen metsänhoidon merkki. Sertifikaatin saamiseksi metsälle FSC on laatinut standardin, joka perustuu FSC:n kymmeneen periaatteeseen. Näistä periaatteista seurasi 70 yleispätevää kriteeriä.

Kaikilla valitsemillamme hankkeilla on FSC-sertifikaatti.

Lue lisää osoitteessa fsc.org

Hiilipäästöhyvitykset

Hiilipäästöhyvitys on todistus, joka myönnetään jokaisesta hiilipäästötonnista, jonka todennettu hanke on sitonut, vähentänyt tai varastoinut. Ostamalla hiilipäästöhyvityksen tuemme uudelleenmetsityshanketta ja kompensoimme yhden tonnin CO₂-päästöistämme.

Matkustajana voit tukea hiilidioksidipäästöjemme kompensaatiota lisäämällä varaukseesi uudelleenmetsityksen. Maksusi hinta perustuu arvioituihin CO₂-päästöihin henkilöä kohden lennollasi. Tällä maksulla emme osta puita vaan hiilipäästöhyvityksiä. Ostamme hiilipäästöhyvityksiä FORLIANCElta.

Lue lisää osoitteessa FORLIANCE.com

Hiilijalanjälkesi

Kun varaat lennon KLM:llä, tarjoamme mahdollisuuden korvata osan lentosi arvioiduista CO₂-päästöistä. Miten? Osallistumalla valittuun uudelleenmetsityshankkeeseemme. Osallistumisesi hinta lasketaan ottamalla huomioon monet lentosi CO₂-päästöjen määrään vaikuttavat tekijät, mukaan lukien lentokonetyyppi, matkan pituus ja historiallinen kuormitusaste.

Uudelleenmetsityksen hinnat kaikilla Amsterdamista lähtevillä lennoilla

Tietoa hiilipäästöjesi laskemisesta

Kirjanpito-organisaatio KPMG:n ranskalainen sivuliike tarkistaa KLM:n vuosittain vahvistaakseen, ovatko KLM:n laskentamenetelmät CO₂-päästöjä koskevien kansainvälisten ohjeiden mukaisia.

Tuoreimmat menetelmämme ja tarkastusraporttimme:

Tarkista lentosi odotettu CO₂-päästöjen määrä Matkani-palvelusta tai lentoa varatessasi.

Osallistumisesi

Varatessasi voit lisätä CO₂-kompensaation varaukseesi samalla sivulla, jossa valitset istumapaikan tai lisäät matkatavaroita. Voit tehdä sen myös myöhemmin Matkani-palvelussa.

Haluatko tehdä vieläkin enemmän?

Vaikka lentomatkustaminen ei ole vielä kestävää, on asioita, joiden myötä voit pienentää hiilijalanjälkeäsi. Pieniä asioita, kuten matkustaminen kevyesti tai oman vesipullon tai kuulokkeiden ottaminen mukaan. Tai suurempia asioita, kuten kestävän lentopolttoaineen (SAF) ostaminen.

Osallistumalla kestävään lentopolttoaineeseen autat vähentämään lentomatkustamisen riippuvuutta tavanomaisista fossiilisista polttoaineista. Vuoden 2022 alusta lähtien olemme ostaneet 0,5 % kestävää lentopolttoainetta kaikille Amsterdamista lähteville lennoille. Tämä on hyvä alku, mutta avullasi voimme tehdä vieläkin enemmän.

Lisätietoa kestävästä lentopolttoaineesta

Usein kysytyt kysymykset