Matkustaminen Yhdysvaltoihin ja Yhdysvalloista

Kun lennät Yhdysvaltoihin, sen kautta tai Yhdysvalloista, saatat tarvita lisäasiakirjoja tai sinun täytyy antaa lisätietoja. Tämä on kaikki, mitä sinun täytyy tietää ja järjestää.

ESTA

Visa Waiver -ohjelman avulla tiettyjen maiden kansalaiset voivat matkustaa Yhdysvaltoihin ilman viisumia. Viisumin sijaan sinun täytyy hakea ESTA-matkustuslupaa (Electronic System for Travel Authorisation).

Tarkista, mitkä maat kuuluvat Visa Waiver -ohjelmaan

ESTA-matkustusluvan pyytäminen

Mikäli tarvitset ESTA-matkustusluvan, voit antaa lisämaksusta yhteistyökumppanimme Sherpan huolehtia kaikesta puolestasi. Tai voit järjestää asian itse Yhdysvaltain tulli- ja rajavartioviranomaisen verkkosivustolla.

Pidä huoli, että järjestät ESTA-matkustusluvan viimeistään 72 tuntia ennen lähtöä. Sen jälkeen ei välttämättä ole tarpeeksi aikaa lupahakemuksen käsittelyyn.

Anna ESTA-matkustuslupaa hakiessa tietosi täsmälleen siten kuin ne ovat passissasi. Jos sinulla on uusi passi tai edellinen ESTA-matkustuslupa on vanhentunut, sinun on haettava uutta ESTA-matkustuslupaa. Hyväksynnän jälkeen saat viitenumeron. ESTA-matkustuslupa on voimassa kaksi vuotta.

Mobile Passport Control -sovellus

Jos olet Yhdysvaltain tai Kanadan kansalainen tai palaava ESTA-matkustusluvan haltija, voit nopeuttaa matkaasi Yhdysvaltain tullin läpi käyttämällä ilmaista ja turvallista Mobile Passport Control (MPC) -sovellusta. Käyttämällä tätä sovellusta sinun ei enää tarvitse täyttää paperilomakkeita tai käyttää APC-automaattia, mikä tekee prosessistasi nopeamman ja tehokkaamman.

Järjestä viisumi

Jos tarvitset viisumia, yhteistyökumppanimme Sherpa voi hoitaa hakemuksesi lisämaksusta. Voit hakea viisumia myös itse asianomaisilta viranomaisilta. Jotta voit tehdä lähtöselvityksen verkossa KLM.comin kautta, matkustusasiakirjojesi (viisumit jne.) on oltava valmiina.

Secure Flight -ohjelma

Yhdysvaltain hallituksen Secure Flight -ohjelman mukaan lentoyhtiöiden on rekisteröitävä tiettyjä henkilötietoja lentovarauksesi yhteydessä. Nämä Secure Flight -tiedot sisältävät sukupuolesi, syntymäaikasi sekä etu- ja sukunimesi täsmälleen samoin kuin ne on ilmoitettu passissasi. Meidän on lähetettävä nämä tiedot kaikista matkustajistamme Yhdysvaltain liikenneturvallisuusvirasto TSA:lle (Transportation Security Administration) vähintään 72 tuntia ennen lähtöä.

TSA PreCheck

Matkustatko Yhdysvalloista tai Yhdysvaltojen sisällä? Voit osallistua USA:n liikenneturvallisuusviraston (TSA) PreCheck -ohjelmaan. Sinun täytyy edelleen käydä läpi pikainen turvatarkastus, mutta sinun ei tarvitse poistaa sähkölaitteita, nesteitä, kenkiä, vyötä ja kevyitä takkeja.

Kun sinut on hyväksytty ohjelmaan, lisää TSA:n tunnettu matkustajanumerosi Matkani-sovelluksen kautta. TSA PreCheck -logo tai teksti ”TSA PRE” näkyy tarkastuskortissasi.

Usein kysytyt kysymykset