Koulutettu palveluskoira

Jos olet tuomassa palveluskoirasi mukanasi koneeseen KLM:n lennolle, järjestämme asian mielellämme puolestasi. Huomioi kuitenkin, että sallimme ainoastaan koulutetut palveluskoirat.

Palveluskoirasi ottaminen mukaan

Jos olet tuomassa mukanasi matkustamoon palveluskoiran auttamaan rajoitteesi kanssa, voi koira matkustaa kanssasi maksutta. Otathan huomioon, että sallimme ainoastaan koulutetut ja pätevät palveluskoirat.

Sinun on täytettävä hakemuslomake ja lähetettävä se lomakkeen alaosassa mainittuun sähköpostiosoitteeseen. Muista lisätä kopio lemmikkieläimen passista, josta käy ilmi rotu, paino ja koko. Ole hyvä ja lähetä pyyntösi KLM CARES -palveluun vähintään 48 tuntia ennen lähtöä.

Valmistautuminen matkaasi

Varmista, että järjestät palveluskoirasi rokotukset, terveys- ja koulutustodistukset sekä matkustusasiakirjat kuntoon hyvissä ajoin. Suosittelemme ottamaan yhteyttä lähtö-, koneenvaihto- ja saapumismaidesi lähetystöihin saadaksesi selville, mitä asiakirjoja tarvitset.

Käyttäytyminen julkisilla paikoilla

Huomioithan, että mikäli koirasi ei käyttäydy asianmukaisesti julkisilla paikoilla, emme katso koiraasi koulutetuksi palveluskoiraksi. Epäselvissä tilanteissa joku edustajistamme voi pyytää sinulta lisätietoja varmistaakseen, että koirasi on koulutettu. Mikäli et pysty antamaan uskottavaa suullista selitystä, saatamme pyytää ylimääräistä kirjallista todistusta.

Matkustatko Yhdysvaltoihin tai Yhdysvalloista?

Hakemuslomakkeen lisäksi sinun on täytettävä niin kutsuttu Yhdysvaltain liikenneministeriön Palvelueläinten lentokuljetuslomake (U.S. Department of Transportation Service Animal Air Transportation Form). Ole hyvä ja tulosta molemmat lomakkeet ja tuo ne mukanasi lentokentälle.

Psykiatrinen tukikoira

Vain matkustaessasi Yhdysvaltoihin ja Yhdysvalloista voit tuoda mukanasi psykiatrisen tukikoirasi koulutettuna palveluskoirana. Varmista, että koira täyttää hakemuslomakkeissa mainitut kriteerit. Emme salli psykiatrisia tukikoiria mihinkään muuhun kohteeseen suuntautuvilla lennoilla.

Lentosi aikana

Turvallisuussyistä palveluskoirasi ei saa estää kulkua käytävällä tai muulla alueella, jonka on pysyttävä esteettömänä. Tästä johtuen et voi varata istumapaikkaa hätäuloskäynnin kohdalla palveluskoiran kanssa matkustaessasi. Voit valita minkä tahansa muun haluamasi istumapaikan. Koirallasi on oltava yllään (auto)valjaat koko lennon ajan. Ole hyvä ja sido nämä valjaat turvavyöhösi.

Jos koirasi ei mahdu varatulle istumapaikalle, saat toisen istumapaikan samasta matkustusluokasta. Meillä ei kuitenkaan ole velvollisuutta tarjota lisätilaa koiralle tai tarjota istumapaikkaa muussa matkustusluokassa kuin siinä, josta olet maksanut. Eikö tarjolla ole istumapaikkaa, johon sinä ja palveluskoirasi mahtuisitte muodostamatta esteitä? Saatamme pyytää sinua matkustamaan myöhemmällä lennolla tai siirtämään palveluskoirasi matkustamaan ruumassa, jos sinulla on vaatimukset täyttävä häkki.

Yli 8 tunnin lennot

Onko lentosi aikataulun mukaan vähintään 8 tunnin pituinen? Saatamme pyytää asiakirjoja koskien sitä, ettei palveluskoiran tarvitse käydä tarpeillaan tai että se suoriutuu siitä tavalla, josta ei aiheudu terveys- tai puhtaanapito-ongelmia koneessa.

Muut eläimet

Valitettavasti emme salli koirien lisäksi muita palveluseläimiä.