Koulutettu palveluskoira

Jos olet tuomassa palveluskoirasi mukanasi koneeseen KLM:n lennolle, järjestämme asian mielellämme puolestasi. Huomioi kuitenkin, että sallimme ainoastaan koulutetut palveluskoirat.

Palveluskoirasi ottaminen mukaan

Jos olet tuomassa mukanasi matkustamoon palveluskoiran auttamaan rajoitteesi kanssa, voi koira matkustaa kanssasi maksutta. Ole hyvä ja huomioi, että sallimme ainoastaan koulutetut palveluskoirat. Emme salli psykiatrisia tukikoiria lukuun ottamatta lentoja Yhdysvaltoihin ja Yhdysvalloista.

Sinun on täytettävä hakemuslomake ja lähetettävä se lomakkeen alaosassa mainittuun sähköpostiosoitteeseen. Muista lisätä kopio lemmikkieläimen passista, josta käy ilmi rotu, paino ja koko. Ole hyvä ja lähetä pyyntösi vähintään 48 tuntia ennen lähtöä.

Valmistautuminen matkaasi

Varmista, että järjestät palveluskoirasi rokotukset, terveystodistukset ja matkustusasiakirjat kuntoon hyvissä ajoin. Suosittelemme ottamaan yhteyttä lähtö-, koneenvaihto- ja saapumismaidesi lähetystöihin saadaksesi selville, mitä asiakirjoja tarvitset.

Käyttäytyminen julkisilla paikoilla

Huomioithan, että mikäli koirasi ei käyttäydy asianmukaisesti julkisilla paikoilla, emme katso koiraasi koulutetuksi palveluskoiraksi. Epäselvissä tilanteissa joku edustajistamme voi pyytää sinulta lisätietoja varmistaakseen, että koirasi on koulutettu. Mikäli et pysty antamaan uskottavaa suullista selitystä, saatamme pyytää ylimääräistä kirjallista todistusta.

Matkustatko Yhdysvaltoihin tai Yhdysvalloista?

Hakemuslomakkeen lisäksi sinun on täytettävä niin kutsuttu Yhdysvaltain liikenneministeriön Palvelueläinten lentokuljetuslomake (U.S. Department of Transportation Service Animal Air Transportation Form). Ole hyvä ja tulosta molemmat lomakkeet ja tuo ne mukanasi lentokentälle.

Psykiatrinen tukikoira

Vain matkustaessasi Yhdysvaltoihin ja Yhdysvalloista voit tuoda mukanasi psykiatrisen tukikoirasi koulutettuna palveluskoirana. Varmista, että koira täyttää hakemuslomakkeissa mainitut kriteerit. Emme salli psykiatrisia tukikoiria mihinkään muuhun kohteeseen suuntautuvilla lennoilla.

Lentosi aikana

Turvallisuussyistä palveluskoirasi ei saa estää kulkua käytävällä tai muulla alueella, jonka on pysyttävä esteettömänä. Tästä johtuen et voi varata istumapaikkaa hätäuloskäynnin kohdalla palveluskoiran kanssa matkustaessasi. Voit valita minkä tahansa muun haluamasi istumapaikan. Koirallasi on oltava yllään (auto)valjaat koko lennon ajan. Ole hyvä ja sido nämä valjaat turvavyöhösi.

Jos koirasi ei mahdu varatulle istumapaikalle, saat toisen istumapaikan samasta matkustusluokasta. Meillä ei kuitenkaan ole velvollisuutta tarjota lisätilaa koiralle tai tarjota istumapaikkaa muussa matkustusluokassa kuin siinä, josta olet maksanut. Jos sinä ja koirasi ette mahdu millekään istumapaikalle ilman, että siitä muodostuu este alueilla kulkemiselle, saatamme pyytää sinua matkustamaan myöhemmällä lennolla tai siirtämään palveluskoirasi matkustamaan ruumassa.

Yli 8 tunnin lennot

Onko lentosi aikataulun mukaan vähintään 8 tunnin pituinen? Saatamme pyytää asiakirjoja koskien sitä, ettei palveluskoiran tarvitse käydä tarpeillaan tai että se suoriutuu siitä tavalla, josta ei aiheudu terveys- tai puhtaanapito-ongelmia koneessa.

Muut eläimet

Valitettavasti emme salli koirien lisäksi muita palveluseläimiä.