Koulutettu palveluskoira

Jos olet tuomassa palveluskoirasi mukanasi koneeseen KLM:n lennolle, järjestämme asian mielellämme puolestasi. Huomioi kuitenkin, että sallimme ainoastaan koulutetut palveluskoirat.

Palveluskoirasi ottaminen mukaan

Jos olet tuomassa mukanasi matkustamoon rajoitteitasi auttavan palveluskoiran, koira voi matkustaa kanssasi veloituksetta. Huomaa, että palveluskoiran on oltava hyväksytysti koulutettu voidakseen matkustaa matkustamossa, ja sillä on oltava voimassa oleva sertifikaatti.

Sinun on täytettävä hakemuslomake ja lähetettävä se lomakkeen alaosassa mainittuun sähköpostiosoitteeseen. Muista lisätä kopio lemmikkieläimen passista, josta käy ilmi rotu, paino ja koko. Ole hyvä ja lähetä pyyntösi KLM CARES -palveluun vähintään 48 tuntia ennen lähtöä.

Valmistautuminen matkaasi

Varmista, että järjestät palveluskoirasi rokotukset, terveys- ja koulutustodistukset sekä matkustusasiakirjat kuntoon hyvissä ajoin. Jotta et kohtaisi ongelmia, suosittelemme ottamaan yhteyttä lähtö-, koneenvaihto- ja saapumismaidesi paikallisiin viranomaisiin. Ne voivat kertoa sinulle viimeisimmistä palveluskoiria koskevista lähtö-, koneenvaihto- ja saapumisvaatimuksista.

Käyttäytyminen julkisilla paikoilla

Huomioithan, että mikäli koirasi ei käyttäydy asianmukaisesti julkisilla paikoilla, emme katso koiraasi koulutetuksi palveluskoiraksi. Epäselvissä tilanteissa joku edustajistamme voi pyytää sinulta lisätietoja varmistaakseen, että koirasi on koulutettu. Mikäli et pysty antamaan uskottavaa suullista selitystä, saatamme pyytää ylimääräistä kirjallista todistusta.

Lentosi aikana

Turvallisuussyistä palveluskoirasi ei saa estää kulkua käytävällä tai muulla alueella, jonka on pysyttävä esteettömänä. Tästä johtuen et voi varata istumapaikkaa hätäuloskäynnin kohdalla palveluskoiran kanssa matkustaessasi. Voit valita minkä tahansa muun haluamasi istumapaikan. Koirallasi on oltava yllään (auto)valjaat koko lennon ajan. Ole hyvä ja sido nämä valjaat turvavyöhösi.

Jos koirasi ei mahdu varatulle istumapaikalle, saat toisen istumapaikan samasta matkustusluokasta. Meillä ei kuitenkaan ole velvollisuutta tarjota lisätilaa koiralle tai tarjota istumapaikkaa muussa matkustusluokassa kuin siinä, josta olet maksanut. Eikö tarjolla ole istumapaikkaa, johon sinä ja palveluskoirasi mahtuisitte muodostamatta esteitä? Saatamme pyytää sinua matkustamaan myöhemmällä lennolla tai siirtämään palveluskoirasi matkustamaan ruumassa, jos sinulla on vaatimukset täyttävä häkki.

Yli 8 tunnin lennot

Onko lentosi aikataulun mukaan vähintään 8 tunnin pituinen? Saatamme pyytää asiakirjoja koskien sitä, ettei palveluskoiran tarvitse käydä tarpeillaan tai että se suoriutuu siitä tavalla, josta ei aiheudu terveys- tai puhtaanapito-ongelmia koneessa.

Matkustatko Yhdysvaltoihin tai Yhdysvalloista?

Hakemuslomakkeen lisäksi sinun on täytettävä niin kutsuttu Yhdysvaltain liikenneministeriön Palvelueläinten lentokuljetuslomake (U.S. Department of Transportation Service Animal Air Transportation Form). Ole hyvä ja tulosta molemmat lomakkeet ja tuo ne mukanasi lentokentälle.

Muut eläimet

Valitettavasti emme salli koirien lisäksi muita palveluseläimiä.