Lemmikkieläimesi matkan valmisteleminen

Valmistautuminen on oleellista! Tarkista, mitkä matkustusasiakirjat sinun on tuotava, häkkiä koskevat vaatimukset ruumassa kuljetettavalle lemmikkieläimelle sekä kuinka valmistelet lemmikkieläimen sen matkaa varten.

Matkustusasiakirjat

Varmista, että järjestät lemmikkieläimesi rokotukset, terveystodistukset ja matkustusasiakirjat kuntoon hyvissä ajoin.

EU:n sisällä

Euroopan unionin alueella matkustavilla koirilla ja kissoilla on oltava elektroninen siru. Niillä on oltava myös eurooppalainen passi, joka vahvistaa, että ne on rokotettu asiaankuuluvalla tavalla.

EU:n ulkopuolella

Matkustatko Euroopan unionin alueelle tai sen ulkopuolelta? Muita sääntöjä voidaan soveltaa. Suosittelemme ottamaan yhteyttä lähtö-, koneenvaihto- ja saapumismaidesi lähetystöihin saadaksesi selville, mitä asiakirjoja tarvitset. Jotta et joutuisi asettamaan lemmikkiäsi karanteeniin, tarkista kohteesi maahantuontisäännöt. Nämä säännöt riippuvat raivotautiriskistä maassa, josta matkustat.

Matkan tai saapumisen epääminen

Etkö täytä meidän tai lähtö-, koneenvaihto- tai saapumismaasi asettamia sääntöjä? Siinä tapauksessa lemmikkisi ei voi nousta koneeseen tai saapua kohteeseesi. Otathan huomioon, ettemme ole vastuussa mistään kuluista, jotka johtuvat lemmikkisi epäämisestä (uudelleenvaraus-, hotelli- tai kennelmaksut).

Lemmikkieläimet matkustamossa

Tarkistuslista

Lataa, tulosta, täytä ja allekirjoita alla oleva lomake ja tuo se lähtöselvitystiskille. Käytämme tätä tarkistuslistaa lentokentällä varmistaaksemme, että lemmikkieläimesi, matkustusasiakirjat ja kuljetushäkki täyttävät vaatimukset. Tämä prosessi voi kestää, joten saavuthan lentokentälle 3 tuntia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaasi. Lomake on saatavilla vain englanniksi.

Lemmikkieläimet ruumassa

Muista tarkistaa tarkistuslistamme ja häkkiä koskevat vaatimukset ruumassa matkustaville lemmikkieläimille.

Tarkistuslista

Käytämme lentokentällä tarkistuslistaa varmistaaksemme, että lemmikkieläimesi, matkustusasiakirjat ja kennelit täyttävät vaatimukset. Tämä prosessi voi kestää, joten saavuthan lentokentälle 3 tuntia ennen aikataulun mukaista lähtöaikaasi.

Häkkiä koskevat vaatimukset

Ole hyvä ja varmista, että häkkisi täyttää seuraavat vaatimukset:

  • Lemmikkieläimesi on voitava seistä pää kattoon koskematta, kääntyä ympäri ja asettua makuulle mukavasti.
  • Häkin ulkokuoren on oltava lasikuitua tai kovamuovia.
  • Häkissä olevat pyörät täytyy irrottaa tai peittää ilmastointiteipillä.
  • Ovessa on oltava keskuslukitusjärjestelmä, joka lukitsee sekä oven ylä- että alalaidassa olevat lukot. Oven saranoiden ja lukitustappien on ulotuttava vaakasuuntaisten tankojen yläpuolelle ja aukon alapuolelle vähintään 1,6 cm:n verran.
  • Häkin on oltava riittävän jykevä, jotta lemmikkisi ei pääse karkaamaan saumojen tai liitosten väleistä. Koostuuko häkki kahdesta osasta? Varmista, että ne ovat kiinnitettyinä pulteilla yhteen. Muut sivulta kiinnittyvät järjestelmät eivät ole sallittuja.
  • Häkissä on oltava joko 2 tyhjää astiaa tai 1 ruokakuppi kahdella tyhjällä osiolla ruokaa ja vettä varten. Näiden on oltava kiinteitä tai häkkiin kiinnitettyjä ja täytettävissä ulkopuolelta käsin.
  • Häkin pohjalla on oltava huopa, sanomalehteä tai muuta nestettä imevää materiaalia. Huomaathan, että olkia ei sallita.

Lemmikkieläimesi valmisteleminen

Omasta mukavasta pedistä häkkiin siirtymiseen tottuminen voi kestää jonkin aikaa. Suosittelemme antamaan lemmikkieläimellesi aikaa tottua häkkiinsä 5 päivän ajan ennen lähtöä. Huomioi, ettei lemmikkisi saa syödä tai juoda kahteen tuntiin ennen lähtöä.

Matkustatko koirasi kanssa? Varmista, että käytät sen kävelyllä hieman ennen lähtöä.

Älä anna lemmikkieläimellesi rauhoittavia lääkkeitä

Suosittelemme, ettet anna lemmikkieläimellesi rauhoittavia lääkkeitä. Lemmikkieläimellä kestää kauemmin tottua uuteen ympäristöön ja sen lämpötila voi laskea lennon aikana. Jos haluat todella käyttää rauhoittavia lääkkeitä, tee se ainoastaan keskusteltuasi asiasta eläinlääkärisi kanssa.