Ylimääräinen tai liian suuri matkatavara

Haluatko ottaa mukaan enemmän kirjattuja matkatavaroita kuin olit alunperin suunnitellut? Selvitä, mitä vaihtoehtoja sinulla on niiden ottamiseksi mukaan. Jos matkatavarasi on liian raskas tai suuri, kerromme, pitäisikö sinun kuljettaa se rahtina.

Sallittu matkatavaramäärä ja hinta reitilläsi

Tarkista tarkka sallittu matkatavaramäärä ja maksut ylimääräisistä matkatavaroista omalla reitilläsi ja matkustusluokassasi.

Järjestä ylimääräinen kirjattu matkatavara

Sinä päätät, kuinka monta kiloa ruumassa kuljetettavaa matkatavaraa otat mukaasi. Sen jälkeen kun olet varannut lippusi, voit yhä ostaa ylimääräisiä kirjattuja matkatavaroita (enintään 23 kg per tavara) Matkani-palvelussa. Ostaessasi sen vähintään 24 tuntia ennen lähtöä maksat:

  • 20 EUR – 70 EUR Euroopan sisäisillä lennoilla;
  • 30 EUR – 240 EUR mannertenvälisillä lennoilla.

Haluatko ostaa ylimääräisen kirjatun matkatavaran kun lähtöön on alle 24 tuntia? Voit yhä järjestää sen verkossa Matkani-palvelun kautta, mutta nyt sinun on maksettava ylimääräisen matkatavaran maksu.

Oletko Flying Blue -jäsen?

Flying Blue Explorerina saat jopa 10 % alennuksen ensimmäisestä ylimääräisestä kirjatusta matkatavarasta. Jos olet Flying Blue Ultimate-, Platinum, Gold- tai Silver-jäsen, voit aina ottaa veloituksetta mukaasi yhden ylimääräisen kirjatun matkatavaran, jos lentoasi operoi KLM tai Air France.

Liity Flying Blue -jäseneksi

Ylimääräisten matkatavaroiden maksu

Varmista ennen lentoasemalle lähtöäsi, että matkatavarasi täyttävät kaikki vaatimukset, jotta vältyt mahdollisilta harmillisilta yllätyksiltä. Jos pakkasit mukaasi hiukan odotettua enemmän ja matkatavarasi on sen vuoksi sallittua painavampi tai suurempi, on meidän veloitettava siitä ylimääräinen maksu:

  • 70 EUR – 200 EUR Euroopan sisäisillä lennoilla;
  • 75 EUR – 300 EUR mannertenvälisillä lennoilla.

Ylimääräisen matkatavaran enimmäispaino ja -koko on 32 kg ja 300 cm (pituus + leveys + korkeus).

Rahtina kuljetettavat matkatavarat

Valitettavasti emme voi kuljettaa alla lueteltuja tavaroita. Ole hyvä ja ota yhteyttä kolmantena osapuolena toimivaan kuljetusyhtiöön, joka voi auttaa sinua kuljetuksessa.

  • Yli 32 kg painavat tavarat
  • 300 cm suuremmat tavarat (pituus + leveys + korkeus)
  • Yli 10 kirjattua matkatavaraa matkustajaa kohden
  • Helposti särkyvät matkatavarat

Usein kysytyt kysymykset