Matkustaminen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta

Matkustatko Yhdistyneeseen kuningaskuntaan tai Yhdistyneestä kuningaskunnasta? Tarvitset todennäköisesti viisumin tai elektronisen matkustusluvan (ETA). Lue, kuinka järjestät nämä lisämatkustusasiakirjat.

Elektroninen matkustuslupa viisumin sijasta

Yhdistyneet kuningaskunnat ottaa käyttöön elektronisen matkustusasiakirjaohjelman osana rajansa muutos- ja digitalisointisiirtymää vuoteen 2025 mennessä. ETA on digitaalinen matkustuslupa. Alla mainitut maat ovat ensimmäisiä tähän ohjelmaan siirtyviä maita. Näiden maiden kansalaisten on haettava ETA-matkustuslupaa ennen matkustamistaan Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. Yhdistyneeseen kuningaskuntaan on sallittua matkustaa odotettaessa ETA-matkustuslupapäätöstä. Yleensä ETA-hakemuspäätöksen saamiseen kuluu enintään 3 arkipäivää.

Qatar

15.11.2023 lähtien Qatarin kansalaisten on haettava ETA-matkustuslupaa ennen matkustamistaan Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Bahrain, Jordania, Kuwait, Oman, Saudi-Arabia, Yhdistyneet arabiemiirikunnat

22.2.2024 lähtien Bahrainin, Jordanian,Kuwaitin, Omanin, Saudi-Arabian ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien kansalaisten on haettava ETA-matkustuslupaa ennen matkustamistaan Yhdistyneeseen kuningaskuntaan.

Muut maat

Päivitämme sivua sitä mukaa kun Yhdistyneet kuningaskunnat ilmoittaa muiden maiden siirtymisestä osaksi ETA-ohjelmaa.

Hae ETA-matkustuslupaa

Voit hakea ETA-matkustuslupaa käyttämällä UK ETA -sovellusta. Haetko lupaa jonkun muun puolesta? Tee hakemus verkkosivustolla.

Ongelmia sovelluksen käytössä? Tai tarvitsetko apua?

Lue UK ETA -käyttöohje

Tee hakemus verkkosivustolla

Voit tehdä hakemuksen myös Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen virallisella verkkosivulla.

Hae ETA-matkustuslupaa Yhdistyneen kuningaskunnan verkkosivulla