Vastuun rajoittaminen

Varsovan yleissopimuksen mukaisesti selitämme vastuumme rajat kansainvälisessä matkustajien ja matkatavaroiden kuljetuksessa.

Euroopan yhteisön asetuksen (EY) nro 889/2002

Matkustajille, joiden matka sisältää eri maan, kuin lähtömaan päätekohteen tai pysähdyksen, huomautetaan, että Varsovan yleissopimuksen ehdot saattavat päteä koko matkan ajan, mukaan lukien osa matkasta, joka on kokonaan lähtömaan tai kohdemaan sisällä. Sellaisille matkustajille, jotka ovat matkalla sovittuun pysähtymispaikkaan, pysähtymispaikasta pois tai pysähtymispaikalla Yhdysvalloissa, yleissopimus ja erityiset kuljetussopimukset, jotka ilmenevät sovellettavissa maksuissa, edellyttävät, että tiettyjen lentoyhtiöiden vastuun ja erityissopimusten osapuolten mukaan kuolema tai henkilökohtainen vamma on rajoitettu useimmissa tapauksissa olemaan ylittämättä 75 000 yhdysvaltain dollaria matkustajaa kohden ja että tämä vastuu ei ole riippuvainen lentoyhtiön laiminlyönneistä. Sellaisille matkustajille, jotka matkustavat lentoyhtiöllä, joka ei ole erityissopimuksen osapuoli, ja jotka eivät matkusta sovittuun pysähdyspaikkaan tai sieltä pois Yhdysvalloissa, lentoyhtiön vastuu kuoleman tai henkilökohtaisen loukkaantumisen tapauksissa matkustajille on rajoitettu useimmissa tapauksissa noin 10 000 tai 20 000 yhdysvaltain dollariin. Lentoyhtiöiden nimet ja erityissopimusten osapuolet ovat saatavilla kyseisten lentoyhtiöiden kaikilta lipputoimistoilta ja niitä voi tarkastella pyynnöstä. Lisäturvaa voi yleensä saada ostamalla vakuutuksen yksityiseltä yritykseltä. Sellaiseen vakuutukseen ei ole vaikutusta lentoyhtiön vastuun rajoituksilla, jotka ovat Varsovan yleissopimuksen tai kuljetuksen erityissopimuksien alaisia. Saadaksesi lisätietoja ota yhteyttä lentoyhtiöösi tai vakuutusyhtiösi edustajaan. Huomio: Yllä mainitun korvausvastuun raja 75 000 yhdysvaltain dollaria sisältää oikeudelliset kustannukset ja maksut, paitsi silloin, jos korvausvaatimus tehdään erillisessä tapauksessa, jossa myönnetään oikeudelliset kustannukset ja maksut, jolloin raja on 58 000 yhdysvaltain dollaria pois lukien oikeudelliset kustannukset ja maksut. Tämä on tiedonanto 69-2-65, jonka edellyttää U.S. DOT. Se ei vastaa Montrealin 1999 yleissopimuksen ehtoja, jotka voivat koskea matkaasi. Sen sisällön tarkkuudesta ei tehdä esitystä.

Edeltävistä seikoista huolimatta matkustaja saattaa kuulua suotuisampaan vastuujärjestelmään. Korvausvastuun rajoitukset matkallesi lennolla, joka on KLM:n operoima, ovat seuraavat:

Matkustajan kuolemalle tai ruumiilliselle vammautumiselle ei ole rahallisia rajoituksia. KLM voi suorittaa kärsimyksiin suhteutetun ennakkomaksun hyvitykseen oikeutetulle henkilölle välittömien taloudellisten tarpeiden kattamiseksi; KLM:n korvausvelvollisuus rajoitetaan saapuvan matkatavaran tuhoutumisen, katoamisen, vahingoittumisen osalta 1 288 erityisnosto-oikeuteen (noin 1 610 EUR) todistettavien vahinkojen osalta. Mikäli matkatavarasi arvo ylittää tämän rajan, muistathan ilmoittaa ruumaan menevän matkatavaran arvon lähtöselvityksen yhteydessä, tai varmista että matkatavarasi on kokonaan vakuutettu ennen matkaa; Mikäli vahinko johtuu KLM:n lennon myöhästymisestä, rajoitetaan KLM:n korvausvelvollisuus 5 346 erityisnosto-oikeuteen (noin 6 690 EUR) todistettavien menetysten ja kustannusten osalta. Mikäli matkaan on kuulunut muiden lentoyhtiöiden liikennöimiä lentoja, tulee sinun olla heihin yhteydessä saadaksesi tietoa heidän korvausvastuun rajoistansa. Tämä tiedonanto on Euroopan yhteisön asetuksen (EY) nro 889/2002 mukainen.