KLM:n johto

Esittelyssä KLM:n johto: johtoryhmämme, hallintoneuvostomme sekä johtajamme.

Johtoryhmä

KLM:n johto on sen johtoryhmän käsissä. Lakisääteisiä toimitusjohtajia ovat puheen- ja toimitusjohtaja Marjan Rintel sekä toimitusjohtaja ja talousjohtaja Erik Swelheim.

Hallintoneuvosto

Hallintoneuvosto valvoo johtokunnan johtamista ja KLM:n yleistä toimintaa. Hallintoneuvostoon kuuluvat Cees 't Hart (puheenjohtaja), François Enaud, Jan-Kees de Jager, Christian Nibourel, Marjan Oudeman, Fleur Pellerin, Pierre-François Riolacci, Benjamin Smith ja Janine Vos.

Elämäkerta Marjan Rintel

Marjan E.F. Rintel (1967) - Puheenjohtaja ja toimitusjohtaja - vankka kokemus siviili-ilmailualalta. Opintojensa jälkeen Rintel työskenteli useissa erilaisissa tehtävissä Amsterdamin Schipholin lentokentällä. Vuonna 1999 hän siirtyi KLM:lle ja toimi useissa tehtävissä vuoteen 2014 saakka. Hän oppi tuntemaan yhtiön läpikotaisin: toiminnallisesti ja kaupallisesti. Vuonna 2014 Rintel siirtyi KLM:ltä NS:lle (Alankomaiden rautatiet). Kuuden vuoden ajan hän toimi johtokunnan operatiivisena johtajana. Vuonna 2020 hänet nimitettiin hallituksen puheenjohtajaksi. 1. heinäkuuta 2022 hän palasi KLM:lle puheenjohtajaksi ja toimitusjohtajaksi.

Rintel vastaa KLM:n kokonaisstrategiasta ja suoriutumisesta, jossa strategisten prioriteettien asettaminen KLM:n markkina-aseman vahvistamiseksi on tärkeää. Lisäksi hän on sitoutunut auttamaan KLM:ää palautumaan COVID-19-kriisistä paremmin sekä tekemään KLM:stä entistäkin kestävämmän. Tämän vision ja innovaation jatkuva kehittäminen on erittäin tärkeää.

Hän vastaa myös asiakaskeskeisen ja tehokkaan organisaation ylläpitämisestä ja vahvistamisesta. Painopiste on yhteistyön ja kumppanuuksien kehittämisessä ja parantamisessa sekä KLM:n yhteiskunnallisen aseman vahvistamisessa. Rintel uskoo, että KLM:n ja yhteiskunnan välistä sidettä tulee vahvistaa keskinäiseen ymmärrykseen keskittyen.

Tehtävässään KLM:n puheenjohtajana Rintel on myös Air France KLM Groupin ja toimitusjohtajakomitean johtoryhmän jäsen. Hän toimii myös useissa muissa tehtävissä.

Rintel opiskeli liiketaloustiedettä Groningenin yliopistossa.

Elämäkerta Erik Swelheim

Toimitusjohtaja ja talousjohtaja Erik (R.) Swelheim (1965) aloitti uransa KLM:llä vuonna 2004 Corporate Controllerin roolissa. Hänestä tuli talousjohtaja vuonna 2012 ja johtokuntaan hän liittyi vuonna 2014. Ennen KLM:llä työskentelyä hän toimi Unileverissä useissa taloudellisissa tehtävissä, kuten Iglo-Olan talousjohtajana Alankomaissa, DiverseyLeverin Euroopan toimitusketjun talousjohtajana sekä JohnsonDiverseyn ja DiverseyLeverin talousjohtajana Ranskassa.

Johtokunnan yhteisellä vastuualueella talousjohtajan tehtävänä on johtaa KLM:n taloushallintoa & kassanhallintaa, taloussuunnittelua ja -raportointia sekä taloudellisten riskien hallintaa. Toimitusjohtajana KLM:n hankinnat ja tietotekniikka ovat osa hänen painopistealuettaan. Hän on IATA:n talouskomitean jäsen. Lisäksi hän on KLM:n 100-prosenttisen tytäryhtiön Transavian hallintoneuvoston jäsen.

Erik Swelheim on valmistunut Amsterdamin yliopistosta (Master in Business Economics) ja Amsterdamin Vrije Universiteitistä (Post Graduate Financial Controlling - RC).