KLM:n johto

Esittelyssä KLM:n johto: johtoryhmämme, hallintoneuvostomme sekä johtajamme.

Johtoryhmä

KLM:n johto on sen johtoryhmän käsissä. Lakisääteisiä toimitusjohtajia ovat puheen- ja toimitusjohtaja Marjan Rintel, toimitusjohtaja ja talousjohtaja Erik Swelheim sekä operatiivinen johtaja Maarten Stienen.

Hallintoneuvosto

Hallintoneuvosto valvoo johtokunnan johtamista ja KLM:n yleistä toimintaa. Hallintoneuvostoon kuuluvat Cees 't Hart (puheenjohtaja), François Enaud, Jan-Kees de Jager, Christian Nibourel, Marjan Oudeman, Fleur Pellerin, Pierre-François Riolacci, Benjamin Smith ja Janine Vos.

Elämäkerta Marjan Rintel

Marjan E.F. Rintel (1967) - Puheenjohtaja ja toimitusjohtaja - vankka kokemus siviili-ilmailualalta. Opintojensa jälkeen Rintel työskenteli useissa erilaisissa tehtävissä Amsterdamin Schipholin lentokentällä. Vuonna 1999 hän siirtyi KLM:lle ja toimi useissa tehtävissä vuoteen 2014 saakka. Hän oppi tuntemaan yhtiön läpikotaisin: toiminnallisesti ja kaupallisesti. Vuonna 2014 Rintel siirtyi KLM:ltä NS:lle (Alankomaiden rautatiet). Kuuden vuoden ajan hän toimi johtokunnan operatiivisena johtajana. Vuonna 2020 hänet nimitettiin hallituksen puheenjohtajaksi. 1. heinäkuuta 2022 hän palasi KLM:lle puheenjohtajaksi ja toimitusjohtajaksi.

Rintel vastaa KLM:n kokonaisstrategiasta ja suoriutumisesta, jossa strategisten prioriteettien asettaminen KLM:n markkina-aseman vahvistamiseksi on tärkeää. Lisäksi hän on sitoutunut auttamaan KLM:ää palautumaan COVID-19-kriisistä paremmin sekä tekemään KLM:stä entistäkin kestävämmän. Tämän vision ja innovaation jatkuva kehittäminen on erittäin tärkeää.

Hän vastaa myös asiakaskeskeisen ja tehokkaan organisaation ylläpitämisestä ja vahvistamisesta. Painopiste on yhteistyön ja kumppanuuksien kehittämisessä ja parantamisessa sekä KLM:n yhteiskunnallisen aseman vahvistamisessa. Rintel uskoo, että KLM:n ja yhteiskunnan välistä sidettä tulee vahvistaa keskinäiseen ymmärrykseen keskittyen.

Tehtävässään KLM:n puheenjohtajana Rintel on myös Air France KLM Groupin ja toimitusjohtajakomitean johtoryhmän jäsen. Hän toimii myös useissa muissa tehtävissä.

Rintel opiskeli liiketaloustiedettä Groningenin yliopistossa.

Elämäkerta Erik Swelheim

Toimitusjohtaja ja talousjohtaja Erik (R.) Swelheim (1965) aloitti uransa KLM:llä vuonna 2004 Corporate Controllerin roolissa. Hänestä tuli talousjohtaja vuonna 2012 ja johtokuntaan hän liittyi vuonna 2014. Ennen KLM:llä työskentelyä hän toimi Unileverissä useissa taloudellisissa tehtävissä, kuten Iglo-Olan talousjohtajana Alankomaissa, DiverseyLeverin Euroopan toimitusketjun talousjohtajana sekä JohnsonDiverseyn ja DiverseyLeverin talousjohtajana Ranskassa.

Johtokunnan yhteisellä vastuualueella talousjohtajan tehtävänä on johtaa KLM:n taloushallintoa & kassanhallintaa, taloussuunnittelua ja -raportointia sekä taloudellisten riskien hallintaa. Toimitusjohtajana KLM:n hankinnat ja tietotekniikka ovat osa hänen painopistealuettaan. Hän on IATA:n talouskomitean jäsen. Lisäksi hän on KLM:n 100-prosenttisen tytäryhtiön Transavian hallintoneuvoston jäsen.

Erik Swelheim on valmistunut Amsterdamin yliopistosta (Master in Business Economics) ja Amsterdamin Vrije Universiteitistä (Post Graduate Financial Controlling - RC).

Elämäkerta Maarten Stienen

Maarten Stienen (1974) liittyi KLM:n palvelukseen johtamisharjoittelijaksi vuonna 1998. Harjoittelunsa suoritettuaan hän siirtyi lentokonepalvelujen leipiin, jossa hän työskenteli neljä vuotta ja hänet nimitettiin lopulta operatiiviseksi johtajaksi. Uutta haastetta etsiessään hän siirtyi Outstationsille vuonna 2004, jolloin hänestä tuli Pohjois-, Keski- ja Etelä-Amerikan johtaja. Tämän seurauksena hän myös muutti New Yorkiin.

Vuonna 2007 hän palasi Alankomaihin ryhtyäkseen matkatavara- ja välilaskutarkistuspalveluiden varatoimitusjohtajaksi Amsterdamin Schipholin lentokentälle. Hän toimi tässä tehtävässä neljä vuotta, ja hänet nimitettiin työmarkkinasuhteiden ja korvauksien & etujen varatoimitusjohtajaksi, jossa hän oli vastuussa koko KLM:n työvoiman työkorvauksien ja -etuuksien uudelleenjärjestelystä.

Vuonna 2018 hänet nimitettiin KLM catering-palvelujen toimitusjohtajaksi, missä hän vastasi palvelujen toimituksesta useille lentoyhtiöille, catering-toimitusketjun uudelleensuunnittelusta sekä kaupallisen ja henkilöstöstrategian uudelleenlinauksesta. Hänet nimitettiin sitten keskus hubin operaatioiden varatoimitusjohtajaksi, joka vastaa KLM:n ja Schipholin kumppaneiden lentokoneiden ja matkustajien käsittelystä. Maarten työskenteli tässä osastossa koronaviruspandemian aikana: tämä oli yksi KLM:n historian haastavimmista kriiseistä. Elokuussa 2022 hänet nimitettiin operatiiviseksi johtajaksi.

Maarten Stienenillä on 25 vuoden toiminnallinen ja johtamiskokemus AFKL-konsernin eri osastoista ja johtotehtävistä. Tämän laajan kokemuksen ansiosta hänellä on laaja näkemys työvoiman tuen saamisesta olennaisiin muutoksiin. Maarten on myös kiinnostunut keskeisistä aiheista, kuten asiakastyytyväisyydestä, digitalisaatiosta ja kestävyydestä.