Air France KLM

Toukokuusta 2004 lähtien Air France ja KLM Royal Dutch Airlines ovat muodostaneet suurimman eurooppalaisen lentoyhtiökonsernin: 1 konserni, 2 lentoyhtiötä ja 3 liiketoimintaa.

Air France KLM

Air France ja KLM kuljettavat yhteensä yli 77 miljoonaa matkustajaa vuodessa. Yhtiöllä on 548 lentokonetta, jonka ansiosta se voi lentää 318:aan kohteeseen 118:ssa maassa. Air France KLM:n yhteisen Flying Blue -kanta-asiakasohjelman jäsenet ansaitsevat lentopisteitä ja lunastavat palkintoja molempien lentoyhtiöiden reiteillä.

Kukin lentoyhtiö on säilyttänyt oman identiteettinsä, toiminimensä ja tuotemerkkinsä. Kolme liiketoiminnan ydinaluetta ovat matkustajaliiketoiminta, rahti sekä tekniikka ja huolto. Molemmat lentoyhtiöt harjoittavat omaa liikennöintiään Pariisin Charles de Gaullen ja Amsterdamin Schipholin solmukohdistaan käsin.

Tulot ja osakkeet

Air France KLM:n osakkeet on noteerattu Amsterdamin ja Pariisin pörsseissä.

Lue lisää Air France KLM Financesta

KLM

KLM on perustettu 7. lokakuuta 1919, ja se on maailman vanhin yhä alkuperäisellä nimellään toimiva lentoyhtiö. Merkittäviä virstanpylväitä yrityksen lähihistoriassa ovat olleet yhteisyrityksen perustaminen Northwest Airlinesin (NWA) kanssa vuonna 1989 sekä omistusosuuden hankkiminen Kenya Airwaysistä vuonna 1996. Amsterdamin Schipholin lentokenttä on KLM:n tukikohta.

Air France

Air France perustettiin 7. lokakuuta 1933. Tämän yrityksen historiaa ovat leimanneet useat merkittävät virstanpylväät, kuten UTA:sta tammikuussa 1990 hankittu omistusosuus sekä sulautuminen Air Interin kanssa vuonna 1997. Kesäkuussa 2000 Air France ja Delta Air Lines yhdistivät voimansa Aeroméxicon ja Korean Airin kanssa perustaakseen SkyTeam-allianssin. Air Francen tärkein solmukohta Pariisi-Charles de Gaulle on jatkoyhteyksien osalta Euroopan ykkönen.