Liikkumisavustus

Oletko liikuntarajoitteinen tai tuottaako käveleminen sinulle vaikeuksia? Järjestä pyörätuoli lentokentällä liikkumisen helpottamiseksi. Voit myös tuoda mukanasi kävelykepin, kainalosauvan tai rollaattorin.

Pyörätuoliavustuksen pyytäminen

Teemme kaiken voitavamme varmistaaksesi sinulle mukavan ja sujuvan matkan. Ole hyvä ja pyydä pyörätuoliavustusta Matkani-palvelussa käyttääksesi lentoaseman pyörätuolia. Voit ottaa meihin yhteyttä myös suoraan viimeistään 48 tuntia ennen lähtöä.

Voit käyttää kaikkiin muihin avustuspyyntöihin KLM Cares -lomaketta tai ottaa yhteyttä KLM Caresiin puhelimitse tai sähköpostitse.

Täytä KLM Cares -lomake

Ota huomioon, että erikoisavustuksen lentokentällä tarjoaa kolmas osapuoli.

Lentokentällä

Saavuthan lentoasemalle vähintään 2,5 tuntia ennen Euroopan sisäisen lentosi lähtöä tai vähintään 3,5 tuntia ennen mannertenvälisen lentosi lähtöä. Voit hakea apua pyöröovilta sisäänkäynnin yhteydessä ja palvelupisteiltä jalkakäytävältä lähtöaulan ulkopuolella.

Lähtöselvityksen tehtyäsi voit ilmoittautua lentoaseman palvelutiskillä lähtöselvitysalueella. Voit ilmoittautua suoraan lentokentän palvelutiskillä, jos olet jo tehnyt lähtöselvityksen verkossa.

Kaikilla lentokentillä on käytettävissä pyörätuoleja lähtöselvitystiskin ja portin välillä sekä saavuttaessa. Pyörätuolimme eivät sovellu manuaaliseen käyttöön, minkä vuoksi yhden edustajistamme tai matkakumppanisi on työnnettävä sitä puolestasi.

Koneeseen nousu ja koneesta poistuminen

Agenttimme auttavat sinua lentokoneeseen nousussa ja lentokoneesta poistumisessa. Voit nousta lentokoneeseen ennen muita matkustajia. Turvallisuussyistä sinua pyydetään myös poistumaan lentokoneesta viimeisenä saavuttaessa.

Lentokoneemme käytäville mahtuvia kokoontaitettavia pyörätuoleja on saatavilla kaikissa KLM:n ja KLM Cityhopperin lentokoneissa.

Henkilökohtainen avustus

Lennon aikana tarvitsemasi avun tyypistä riippuen sinun täytyy mahdollisesti matkustaa matkakumppanin tai turvallisuusavustajan kanssa.

Vaikka matkustamohenkilökuntamme auttaa sinua mielellään koneen pyörätuolin käytössä, heidän ei ole sallittua nostaa tai kantaa sinua tai avustaa sinua WC-tiloissa. He eivät myöskään voi auttaa sinua ruokailussa tai lääkintäpalveluissa. Mikäli tarvitset tämänkaltaista apua lennon aikana, sinun täytyy järjestää itsellesi matkakumppani avustamaan sinua lentosi aikana.

Turvallisuutesi takaamiseksi sinun on järjestettävä itsellesi turvallisuusavustaja, jos et pysty evakuoitumaan itsenäisesti epätodennäköisessä hätätilanteessa. Voit joko järjestää sellaisen itse tai pyytää lentokentän henkilökuntaa auttamaan sinua löytämään avustamiseesi suostuvan matkustajan. Ole hyvä ja huomioi, että jos sinulla ei ole turvallisuusavustajaa auttamassa sinua lennon aikana, joudumme epäämään sinulta koneeseen nousun.

Koneenvaihto

Suosittelemme lämpimästi varaamaan lentojesi välillä vähintään 90 minuuttia aikaa koneenvaihtoon, jotta sinulla on riittävästi aikaa seuraavalle lennollesi siirtymiseen.

Kävelykeppi tai kainalosauvat

Voit ottaa kävelykeppisi tai kainalosauvasi mukaan koneeseen; sijoita ne istuinten yläpuoliseen matkatavaratilaan. Se on maksutonta, eikä sinun tarvitse tehdä varausta.

Rollaattori

Rollaattorisi kuljetetaan ruumassa kuljetettavana matkatavarana. Jos haluat pitää sen mukanasi lähtöportille saakka, ole hyvä ja ilmoita tästä lähtöselvityksen yhteydessä. Rollaattorisi lastataan silloin lentokoneeseen portille saavuttuasi.

Saavuttaessa teemme parhaamme palauttaaksesi rollaattorisi sinulle portilla. Jos tämä ei ole mahdollista, voit noutaa sen matkatavarahihnalta. Lentokentän pyörätuoli on käytettävissäsi sinne siirtymiseksi.

Paaripalvelu

Jos sinun täytyy matkustaa lentosi ajan makuuasennossa, voit hyödyntää paaripalveluamme. Tästä palvelusta veloitetaan lisämaksuja. Tarvitset mukaasi jonkun, joka voi tarjota sinulle lääkinnällistä apua.

Ole hyvä ja ota meihin yhteyttä varauksen tekemiseksi.

Palvelut lentokoneessa

Tarjoamme koneessa seuraavat palvelut:

  • KLM:n lentokoneiden WC-tilat on varustettu kahvoilla.
  • KLM:n Boeing 777-, Boeing 787- ja Airbus A330 -lentokoneissa on WC-tilat, joihin pääsee pyörätuolilla. Boeing 737- ja Embraer 190 -lentokoneiden WC-tilaa voi suurentaa kokoontaitettavalla verholla.
  • Useilla käytävä- ja keskipaikoilla on siirrettävät käsinojat, jotta pääsisit helpommin omalle istumapaikallesi.