Lääkärintodistus

Kun tarvitset lennolla erityisiä lääkintäpalveluita, saatat mahdollisesti tarvita lääkärintodistuksen. Tarkista, milloin se järjestetään ja miten se toimii.

Milloin se järjestetään

Sinun täytyy hankkia lääkärintodistus, jos:

  • sairastat tarttuvaa tautia;
  • jos tarvitset lääkinnällistä hoitoa tai olet riippuvainen määrätyistä lääkinnällisistä laitteista;
  • sinulla on sairaus, josta voi olla seurauksena hengenvaarallinen tila tai joka voi vaatia erityistä sairaanhoitoa turvallisuutesi takaamiseksi;
  • et voi käyttää istuimia standardinmukaisessa pystyasennossa;
  • käyttäydyt sairauden tai fyysisen terveydentilasi vuoksi tavalla, joka voi vaikuttaa muiden matkustajien ja/tai henkilökunnan mukavuuteen ja hyvinvointiin tai joka saattaa vaarantaa lennon turvallisuuden tai aiheuttaa viivästymisiä;
  • sinulla on psykologinen sairaus ja matkustat yksin, mutta tarvitset apua.

Hanki lääkärintodistus

Ole hyvä ja keskustele lääkärisi kanssa lääkärintodistuksen hankkimiseksi. Ole hyvä ja täytä sairaustietolomake A itse ja pyydä lääkäriäsi täyttämään ja allekirjoittamaan lomake B. Varmistathan, että lähetät nämä lomakkeet meille vähintään 48 tuntia ennen lähtöä.

Avaa sairaustietolomake A

Avaa sairaustietolomake B

Usein matkustavan sairaustietokortti (Frequent Traveller Medical Card)

Jos lennät vähintään kaksi kertaa vuodessa ja sinulla on jokin sairaus, voit pyytää Usein matkustavan sairaustietokorttia (FREMEC), jolloin sinun ei tarvitse täyttää lomakkeita joka kerta matkustaessasi. Sinun täytyy kuitenkin yhä tehdä varauksesi vähintään 48 tuntia etukäteen.